Şahinbey ilçesinde bulunan ve kentin en eski camilerinden biri olan Ömeriye Camii'nin restorasyonu sırasında, minare taşlarına saplanmış 17 mermi bulundu. 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Ömeriye Camii'nin restorasyon çalışmaları sırasında minareler
Şahinbey ilçesinde bulunan ve kentin en eski camilerinden biri olan Ömeriye Camii'nin restorasyonu sırasında, minare taşlarına saplanmış 17 mermi bulundu.
6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Ömeriye Camii'nin restorasyon çalışmaları sırasında minarelerde inceleme yapıldı. Yapılan incelemelerde, minare taşlarına saplanmış 17 mermi tespit edildi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mermilerin yaklaşık 105 yıl önce Fransız işgal güçlerinin Antep'in direnişini kırmak amacıyla camileri ve özellikle minareleri hedef aldığını belirtti.
Tarihi caminin taşlarına saplanan mermiler, koruma altına alındı. (İLKHA)