HAMAS, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl düzenlenen İşkence Gören Mağdurlarla Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada, siyonist rejimin Filistinli esirlere yönelik uygulamalarının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu belirtti. Açıklama
HAMAS, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl düzenlenen İşkence Gören Mağdurlarla Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada, siyonist rejimin Filistinli esirlere yönelik uygulamalarının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu belirtti.
Açıklamada, işgal hapishanelerindeki Filistinlilerin psikolojik ve fiziksel işkenceye maruz bırakıldığı, tedavi, aile ziyareti ve yeterli gıdadan mahrum edildiği ifade edildi. Binlerce esirin tecrit uygulamaları ve insanlık dışı koşullar altında tutulduğu vurgulandı.
HAMAS, uluslararası günün, siyonist rejimin Filistinli esirlere karşı izlediği işkence politikasını dünyaya hatırlatmak açısından önemli bir fırsat olduğunu belirterek, bu uygulamaların uluslararası sözleşmeler ve insan hakları hukukunu ihlal ettiğini kaydetti.
Hareket, Birleşmiş Milletler, uluslararası toplum ile insan hakları kuruluşlarını, işkence ve kötü muamele iddialarının durdurulması için somut adımlar atmaya çağırdı. Açıklamada ayrıca siyonist rejime baskı yapılarak Filistinli esirlerin serbest bırakılması talep edildi.
HAMAS, işgal hapishanelerinde tutulan binlerce Filistinlinin akıbetinin açıklanmasını, ailelerinin kendilerini ziyaret edebilmesine izin verilmesini ve uluslararası insan hakları kuruluşlarının cezaevlerini denetlemesinin sağlanmasını istedi.
Açıklamanın sonunda ise uluslararası hukuk kuruluşlarına seslenen HAMAS, Filistinli esirlere yönelik işkence ve hak ihlalleri nedeniyle siyonist rejim yetkilileri hakkında uluslararası mahkemelerde dava açılması, sorumluların hesap vermesi ve cezasız kalmalarının önlenmesi çağrısında bulundu. (İLKHA)