Hindistan kendi üretimi olan yarı balistik bir füzeyi test etti

Hindistan Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü (DRDO), uçuş sırasında manevra yapabilen ve yörüngesini değiştirebilen yerli yarı balistik füzesi Pralay'ı başarıyla test etti. Hindistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre test, kabul edilmeden

Hindistan Savunma Araştırma ve Geliştirme Örgütü (DRDO), uçuş sırasında manevra yapabilen ve yörüngesini değiştirebilen yerli yarı balistik füzesi Pralay'ı başarıyla test etti.

Hindistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre test, kabul edilmeden önce yapılan performans değerlendirmesinin bir parçası olarak Hindistan'ın doğusundaki Odisha eyaletinin kıyılarında gerçekleştirildi ve belirlenen tüm hedeflere ulaşıldı.

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, bu "başarılı testin, ülkenin ulusal savunma kabiliyetini güçlendirme yolunda bir başka önemli kilometre taşı olduğunu" savundu.

Pralay, yarı balistik, mobil, karadan karaya fırlatılan bir füzedir. Geliştirilmiş versiyonu yörünge değiştirebilmektedir. Füzenin nükleer olmayan savaş başlığı 350 ila 700 kg ağırlığındadır. Pralay, konvansiyonel silahlar kullanan düşman iletişim merkezlerine, hava savunma mevzilerine ve havaalanlarına karşı hassas vuruşlar yapmak üzere tasarlanmıştır. Test edilen füze, 150 ila 500 km menzildeki hedefleri vurabilmektedir. Menzili uzatılabilir. DRDO, 2015 yılından beri bu füzenin geliştirilmesi üzerinde çalışmaktadır. (İLKHA)