İlkokul öğrencileri Gazze için seferber oldu

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 28 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında resmi ve özel okullarda gerçekleştirilen "Gazze İçin El Ele, Gönül Gönülle Birlikte Paylaşalım Birlikte Umut Olalım" etkinliği kapsamında Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 28 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında resmi ve özel okullarda gerçekleştirilen "Gazze İçin El Ele, Gönül Gönülle Birlikte Paylaşalım Birlikte Umut Olalım" etkinliği kapsamında Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özdemir Gürocak İlkokulu'nda bir kermes düzenlendi.

Okul yönetimi, öğretmen, veli ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kermeste, Gazze yararına çeşitli ürünlerin satışı yapıldı. Kermesin gelirlerinin AFAD aracılığıyla Filistin’e gönderileceği belirtildi.

Gazze kermesi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Özdemir Gürocak İlkokulu Müdürü Hakan Çınar, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sloganı ile Ankara genelinde yapılan Gazze yararına kermeslerin bizde katkıda bulunduk. Bugün burada yalnızca bir kermes düzenlemek için değil, dayanışmamızı, kardeşliğimizi ve insanlık duygumuzu paylaşmak için bir aradayız. Gazze’de yaşanan acılar hepimizin yüreğinde derin izler bırakıyor. Çocukların, kadınların ve sivillerin yaşadığı zorlukları düşündüğümüzde, sahip olduğumuz imkânların kıymetini bir kez daha anlıyoruz. Bugün burada sergilediğimiz her ürün, yaptığımız her alışveriş ve verdiğimiz her destek, bizim için küçük görünebilir. Ancak dayanışma, küçük katkıların bir araya gelmesiyle büyür. Bu kermese emek veren, ürün hazırlayan, destek olan ve bugün burada bulunan herkese gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Çınar, "Dileğimi Gazze’de ve dünyanın her yerinde sivillerin güven içinde yaşayabildiği, çocukların korku yerine umutla büyüdüğü, insan hayatının ve onurunun korunduğu günlerin bir an önce gelmesidir. Bizler bugün burada imkânlarımız ölçüsünde üzerimize düşeni yapıyoruz. Rabbim bu dayanışmamızı kabul etsin, ihtiyaç sahiplerine ulaştırsın ve tüm mazlumlar için barış ve huzur nasip etsin." ifadelerine yer verdi.

Kermese katılan ve destek veren öğrenciler ise Gazze'deki kardeşlerinin yaralarına merhem olmak için çaba sarf ettiklerini belirttiler. (İLKHA)