İran, ABD'ye ait insansız denizaltı aracına el koydu

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yayımlanan açıklamada, Devrim Muhafızları Donanması askerlerinin, bugün şafak vakti, karmaşık bir istihbari ve operasyonel çalışma sonucunda Hürmüz Boğazı’nın girişinde, ABD ordusuna ait en yeni insans

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri tarafından yayımlanan açıklamada, Devrim Muhafızları Donanması askerlerinin, bugün şafak vakti, karmaşık bir istihbari ve operasyonel çalışma sonucunda Hürmüz Boğazı’nın girişinde, ABD ordusuna ait en yeni insansız akıllı denizaltılardan birini ele geçirmeyi başardığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu aracın dünya genelinde denizaltı alanındaki en son teknolojilerle donatıldığı ve 2025 yılında ABD filosuna teslim edildiği belirtildi.

El konulan insansız denizaltı aracı görüntülerinin önümüzdeki saatlerde yayımlanacağı kaydedildi. (İLKHA)