İşgalciler, bu sabah Beytüllahim'in batısındaki Nahalin ve doğusundaki Zatera beldelerine iş makineleri eşliğinde baskın düzenledi. Nahalin beldesinde 4 ev iş makineleriyle yıkılırken, yıkımı engellemeye çalışan Filistinlilere ses bombası ve göz yaşartıcı
İşgalciler, bu sabah Beytüllahim'in batısındaki Nahalin ve doğusundaki Zatera beldelerine iş makineleri eşliğinde baskın düzenledi.
Nahalin beldesinde 4 ev iş makineleriyle yıkılırken, yıkımı engellemeye çalışan Filistinlilere ses bombası ve göz yaşartıcı gazla saldırıldı. Saldırıda çok sayıda kişi gazdan etkilenirken, darbedilen bir Filistinli de alıkonuldu.
İşgal mahkemesinin kısa süre önce Nahalin'de 14 evin yıkım kararına yapılan itirazı reddettiği belirtildi.
Zatera beldesinde ise 7 kişilik bir ailenin yaşadığı üç katlı ev işgalciler tarafından yıkıldı. Ev sahibine yıkımdan bir gün önce tahliye emri verildiği aktarıldı.
Öte yandan Beytüllahim'in doğusundaki Kisan köyünde bir siyonistin, otlatılan koyun sürüsüne aracıyla saldırarak iki koyunu telef ettiği bildirildi.
Köy yönetimi, son dönemde siyonistlerin çobanları meralara sokmadığını, vatandaşlara araçlarıyla saldırdığını ve evleri hedef alan saldırılarını artırdığını belirtti.
Filistinli kaynaklara göre, işgalciler 2026 yılının ilk altı ayında Batı Şeria'da 341 yıkım gerçekleştirirken, bu saldırılarda 740 konut, tarımsal ve ticari yapı yıkıldı. Yıkımlardan 546'sı çocuk olmak üzere 923 Filistinli etkilendi. Aynı dönemde 254 yapı hakkında da yıkım tebligatı çıkarıldı. (İLKHA)