İstanbul'da 213 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 2 tutuklama

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu veya uyarıcı madde imalatı ve satışının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Şişli'de bir sokakta park halinde bulunan yabancı plakalı karavandan ellerinde çantalarla çıkan 2 k

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu veya uyarıcı madde imalatı ve satışının önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü.

Şişli'de bir sokakta park halinde bulunan yabancı plakalı karavandan ellerinde çantalarla çıkan 2 kişiden şüphelenen ekipler, zanlıları takibe aldı.

Karavanın alt kısmında gizlenmiş 3 ayrı depoda sıvı sentetik uyuşturucu bulunduğunu tespit eden ekipler, şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Yaklaşık 15 gün süren takip sonucunda zanlıların, karavanın bulunduğu noktanın 2 sokak arkasında bir ev kiraladıkları belirlendi. Ekipler, karavanda işlemden geçirilen sıvı uyuşturucunun kiralanan evde katı hale getirildikten sonra piyasaya sürülmesinin planlandığını tespit etti.

Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, yabancı uyruklu 2 şüpheli yakalandı.

Karavan ve evde gerçekleştirilen aramalarda, 162 kilogram sıvı, 51 kilogram katı ve kristalize halde olmak üzere toplam 213 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin uyuşturucu üretiminde kullandıkları çeşitli malzemelere de el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. (İLKHA)