Kadınlar bu kurslarda hem sosyalleşiyor hem öğreniyor

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü tarafından Şehit Faruk Karagöz İlkokulu eski binasında açılan kursta, kadınlar çeşitli el sanatlarını
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.
Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürlüğü tarafından Şehit Faruk Karagöz İlkokulu eski binasında açılan kursta, kadınlar çeşitli el sanatlarını öğrenerek hem kendilerini geliştiriyor hem de sosyal bir ortamda vakit geçiriyor. Biçki-dikiş, el dokuma, el nakışları, iğne oyası, tırnak bağı, ahşap oyma ve sedef kakma kursları kadın kursiyerlerden yoğun ilgi görüyor.
Kursiyerlerden Ayşe Kayacan, kursun kendilerine çok değerli fırsatlar sunduğunu belirterek, "Farklı alanlarda yeni beceriler öğreniyoruz. Nakış eğitimine başladık ve bu kurs sayesinde çok şey öğrendik" dedi.
El nakışı usta öğreticisi Feriha Sarısoy ise kursun sadece öğrenme değil, aynı zamanda sosyalleşme fırsatı sunduğunu vurgulayarak, "Kursiyerler ev işlerinden sonra bu kursla hem vakit geçiriyorlar hem de yeni beceriler kazanıyor ve aile bütçelerine katkı sağlıyorlar" diye konuştu.