Karabük’te nevruz kutlamaları coşkulu görüntülere sahne oldu

Karabük’te baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu görüntülere sahne oldu.Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardın
Karabük’te baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz Bayramı düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkulu görüntülere sahne oldu.
Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tarafından Nevruz’un anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.
Kutlamalar kapsamında Vali Yardımcısı Vekili Meral Batı Demirbaş’ın katılımıyla önce geleneksel demir dövme ritüeli gerçekleştirildi ardından yakılan Nevruz ateşi yakıldı. Ateşin üzerinden atlayan protokol üyeleri ve öğrenciler baharın gelişini kutladı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde katılımcılar müzik eşliğinde eğlenerek bayram coşkusunu yaşadı.
Programa protokol üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılırken, etkinlik pilav dağıtımı ile sona erdi.