Küba Ulusal Elektrik Birliği, elektrik şebekesinin tamamen çöktüğünü ve ülkenin bir kez daha genel bir kesintiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı. Birliğin yaptığı açıklamaya göre, son kesinti Küba'nın ulusal elektrik şebekesinin tamamen devre dışı kalma
Küba Ulusal Elektrik Birliği, elektrik şebekesinin tamamen çöktüğünü ve ülkenin bir kez daha genel bir kesintiyle karşı karşıya kaldığını açıkladı.
Birliğin yaptığı açıklamaya göre, son kesinti Küba'nın ulusal elektrik şebekesinin tamamen devre dışı kalmasının ardından yaşandı.
Birlik, çarşamba günü tüm illerin ulusal şebekeye yeniden bağlandığını ve ülke genelinde elektrik tedarikinin yeniden sağlandığını açıklamıştı.
ABD yaptırımları nedeniyle Küba, uzun süredir ciddi şekilde yıpranmış elektrik santrallerinin onarımı için gerekli yakıt ve ekipmanı ithal etmekte zorlanıyor.
Bu durum, ülkenin elektrik arzı üzerinde baskı oluşturuyor.
Ekim 2024'ten bu yana elektrik tesislerindeki arızalar, kasırgalar ve diğer etkenler nedeniyle ülke genelinde birçok kez elektrik kesintisi yaşanmasına yol açtı. (İLKHA)