Malatya'da öğrenciler için "Okula uyum haftası" başladı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin yeni eğitim ortamına daha kolay uyum sağlamaları, okul kültürünü tanımaları, öğretmen ve arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kurmaları ve eğitim hayatlarına güvenli ve olumlu bir başlangıç yapmaları amacıyla pla

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin yeni eğitim ortamına daha kolay uyum sağlamaları, okul kültürünü tanımaları, öğretmen ve arkadaşlarıyla sağlıklı iletişim kurmaları ve eğitim hayatlarına güvenli ve olumlu bir başlangıç yapmaları amacıyla planlanan "Okula Uyum Haftası", 11 Eylül'e kadar devam edecek.

Uyum haftası kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 5 gün, ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri için ise 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanan programlarda okulun fiziki ortamının tanıtılması, öğretmen ve arkadaşlarla tanışma, sınıf ve okul kurallarının öğrenilmesi, sosyal iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin kendilerini okul ortamında güvende ve rahat hissetmelerine yönelik etkinliklere yer verilecek.

Okula uyum haftasının ilk gününde İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır, Melekbaba İlkokulu-Ortaokulu’nda düzenlenen programa katılarak öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu.

Program kapsamında, öğrencilerin eğitim hayatına attıkları ilk adımın anlam ve heyecanını geleneksel değerlerle buluşturmak amacıyla "Köklerden Geleceğe Maarifin Kalbinde İlk Adım: Âmin Alayı" gerçekleştirildi.

Bakır, okulun bulunduğu mahallede öğrencileri evlerinden alarak onlarla birlikte okula gitti. Öğrencilerin okul yolundaki heyecanlarına eşlik eden Bakır, çocukların eğitim hayatlarının ilk adımını attıkları bu anlamlı günde onların yanında olarak hem öğrencilerle hem de velilerle sohbet etti.

Öğrencileri okula ulaştırdıktan sonra onları öğretmenlerine emanet eden Bakır, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Minik öğrencilerin ilk gün yaşadığı heyecanı ve merakı paylaşan Bakır, çocuklara çeşitli tavsiyelerde bulunarak yeni eğitim hayatlarında başarı ve mutluluk dileklerini iletti.

Uyum programının önemli bir bölümünü ise öğrenciler için okul bahçesinde hazırlanan geleneksel oyun alanları ve etkinlikler oluşturdu.

Öğrencilerle birlikte oyun oynayan ve onların mutluluğunu paylaşan Bakır, çocukların neşesine ortak oldu.

"Bu güzel başlangıcı hep birlikte paylaşıyoruz"

Bakır, okula uyum sürecinin çocukların eğitim hayatındaki önemli başlangıç noktalarından biri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Minik yavrularımızın ilim ve irfan kapısını neşeyle araladığı bu ilk adımda, heyecanlarını 'Köklerden Geleceğe Maarifin Kalbinde İlk Adım: Âmin Alayı' ile paylaşıyoruz. Osmanlı'dan bugüne uzanan kadim medeniyetimizin inceliklerini modern eğitim anlayışımızla buluşturduğumuz bu anlamlı günün ve 2026-2027 eğitim-öğretim yılının evlatlarımıza, kıymetli velilerimize ve tüm maarif ailemize hayırlı, bereketli ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Yeni eğitim öğretim döneminde okula uyum süreçlerini ailelerimizin güçlü desteğiyle omuz omuza karşılıyor, bu güzel başlangıcı hep birlikte paylaşıyoruz." (İLKHA)