Malatya’da önemli bir girişim olarak dikkat çeken Kop Boykot Market, İsrail mallarına karşı duruşu ve yerli, helal ürünleri ön plana çıkarma amacıyla kapılarını açtı. Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde hizmete başlayan marketin açılışında, bu giri
Malatya’da önemli bir girişim olarak dikkat çeken Kop Boykot Market, İsrail mallarına karşı duruşu ve yerli, helal ürünleri ön plana çıkarma amacıyla kapılarını açtı.
Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde hizmete başlayan marketin açılışında, bu girişimin yalnızca ticari değil, aynı zamanda vicdani ve toplumsal bir duruş olduğu vurgulandı.
Dualarla gerçekleştirilen açılışta konuşan market yetkilileri, İsrail ürünlerinin satın alınmasının zulme dolaylı destek anlamına geldiğini belirterek, bu bilinçle tamamen yerli ve helal ürünlerin yer aldığı Kop Boykot Market’i hayata geçirdiklerini ifade etti. Market raflarında başta Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri olmak üzere, boykot kapsamındaki hiçbir markaya yer verilmediği kaydedildi.
Açılışa katılan vatandaşlar ise gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri bir marketin Malatya’da açılmasından memnuniyet duyduklarını dile getirerek, İsrail mallarına alternatif olarak yerli ve helal ürünlerin tercih edilmesini desteklediklerini söyledi.
Kop Boykot Market’in, yerli üretimin teşvik edilmesi, helal tüketim bilincinin artırılması ve toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olduğu ifade edildi. Yetkililer, ilerleyen süreçte Malatya’nın farklı mahallelerinde yeni şubeler açmayı hedeflediklerini belirterek, bu girişimi bir ticari faaliyet olmanın ötesinde bir bilinç hareketi olarak gördüklerini vurguladı.