Franz Kafka’nın dünyaca ünlü eseri “Dönüşüm”, tiyatro sahnesine uyarlanarak Malatyalı sanatseverlerle buluşuyor. Uyarlayıp yöneten Atakan Yılmaz’ın imzasını taşıyan oyun, 14 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenec
Franz Kafka’nın dünyaca ünlü eseri “Dönüşüm”, tiyatro sahnesine uyarlanarak Malatyalı sanatseverlerle buluşuyor. Uyarlayıp yöneten Atakan Yılmaz’ın imzasını taşıyan oyun, 14 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
Franz Kafka’nın kült eserinden uyarlanan oyun, bireyin modern dünyadaki yalnızlığını, yabancılaşmasını ve kimlik arayışını çarpıcı bir anlatımla sahneye taşıyor. Gregor Samsa’nın bir sabah uyandığında kendisini dev bir böceğe dönüşmüş halde bulmasıyla başlayan hikâye, yalnızca fiziksel bir değişimi değil insanın iç dünyasında yaşadığı kırılmayı da gözler önüne seriyor.
Minimal sahneleme anlayışı, atmosferik ses tasarımı ve hareket diliyle dikkat çeken yapımda, aile bağları, sorumluluk, dışlanma ve aidiyet kavramları sorgulanıyor. 65 dakika sürecek oyun, seyirciyi Kafka’nın karanlık atmosferinde derin bir iç yolculuğa çıkaracak.
Oyunun tek oyuncusu olan Onur Gözeten’in Malatya’nın Battalgazi ilçesinden olması ise tiyatroseverleri ayrıca heyecanlandırdı. Başarılı oyuncu daha önce “Can Borcu”, “Sevmek Zamanı”, “Bir Arada Yalnızız”, “Cam Perde”, “Prestij Meselesi” ve “Sonunda Sen” gibi dizi ve film projelerinde rol aldı.
Öte yandan organizasyon kapsamında sınırlı sayıda “1 alana 1 bedava” kampanyalı biletlerin 400 TL’den satışa sunulduğu öğrenildi.