Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: Gökyüzü çocuklara kalsın

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların merak, umut ve neşeyle okula koştuğu, öğretmenlerin emekleriyle öğrencilere dokunduğu ve velilerin bu yolculukta çocuklarının yanında olduğu bir dönem temennisinde bulunan Yalçın, tüm öğrenciler

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların merak, umut ve neşeyle okula koştuğu, öğretmenlerin emekleriyle öğrencilere dokunduğu ve velilerin bu yolculukta çocuklarının yanında olduğu bir dönem temennisinde bulunan Yalçın, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık, huzur ve başarı diledi.

"Gazze konusunda duyarlılığı kıymetli buluyorum"

Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda Gazze ve Filistin konusunda ortaya koyduğu duyarlılığı kıymetli bulduğunu belirten Yalçın, bayrak törenlerinde Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar ve siviller için gerçekleştirilen saygı duruşu ve dualar ile Türkiye genelinde düzenlenen Filistin ve Gazze temalı farkındalık etkinliklerine dikkat çekti.

Yalçın "Çocuklarımızın vicdanına, merhametine ve adalet duygusuna seslenen bu anlamlı çalışmaları gönülden destekliyor; emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Uçurtmalar Vurulmasın"

Bu yıl da çocukların "Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın" mesajıyla uçurtmalarını uçuracağını belirten Yalçın, 14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğin Gazze’de çocukların elinden alınan geleceğe, yarım bırakılan hayallere ve yaşama hakkına dikkat çekecek bir dayanışma vesilesi olmasını diledi.

Yalçın, Gazze’de hayatını kaybeden 3 yaşındaki Rim ile dedesi Halid Nebhan’ı da hatırlatarak, çocukların savaş ve saldırılar nedeniyle yaşamdan koparıldığını ifade etti.

"Düşünün ki; uçurtmasını gökyüzünde özgürce uçurması, okuluna gitmesi, arkadaşlarıyla oynaması gereken küçücük bir çocuk, hayatının baharında savaşın ve Siyonist zulmün acımasızlığıyla yüz yüze kaldı." diyen Yalçın, Rim’in ve dedesinin işgalci rejim saldırılarında şehit olduğunu belirtti.

"Çocuklar yaşasın Gazze özgür olsun"

Çocukların gökyüzünde uçurtmalar görmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Çünkü çocukların baktığı gökyüzünde uçurtmalar olmalı; bombalar değil. Çocukların çantalarında defterleri, kalemleri olmalı; kefen değil. Çocukların geleceğinde umut olmalı; ölüm değil." ifadelerini kullandı.

İşgalci rejimin ve destekçilerinin çocuklara yönelik zulmünü lanetlediklerini belirten Yalçın, mesajını "Bırakın gökyüzü çocuklara kalsın. Rim’e, Gazze’nin çocuklarına, dünyanın bütün çocuklarına… Çocuklar yaşasın. Gazze özgür olsun." sözleriyle tamamladı. (İLKHA)