Aydıncık ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde, sabah saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, çevrede yükselen dumanları fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine ilgili birimlere
Aydıncık ilçesine bağlı Karatepe mevkiinde, sabah saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.
Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, çevrede yükselen dumanları fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine ilgili birimlere bildirildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde bölgeye çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı, su tankeri, orman işçisi ve hava araçları sevk edildi.
Ekipler, yangının kontrol altına alınması ve daha geniş alanlara yayılmasının önlenmesi amacıyla havadan ve karadan yoğun şekilde müdahalede bulunuyor.
Yangının yerleşim yerleri ile seralara sıçramaması için bölgede güvenlik tedbirleri artırılırken, Mersin-Anamur kara yolunda ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı öğrenildi.
Yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. (İLKHA)