MTSO’da Başkanlık Seçimi Öncesi Dikkat Çeken İddialar

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler 9 Ekim’de yapılacak Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimine çevrildi. Mecliste Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Mahmut Boyraz’ı destekleyen gruplar arasında oluşan sayısal tablo

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerin ardından gözler 9 Ekim’de yapılacak Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimine çevrildi. Mecliste Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Mahmut Boyraz’ı destekleyen gruplar arasında oluşan sayısal tablo sonrası kulislerde meclis üyelerine yönelik temasların arttığı ileri sürülürken, bazı görüşmelerin içeriğine ilişkin çeşitli iddialar da gündeme geldi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) 1 Ekim’de gerçekleştirilen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimlerinin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi için geri sayım başladı.

Seçimler sonucunda Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu destekleyen gruplardan 50, Mahmut Boyraz’ı destekleyen gruplardan 39 meclis üyesi seçilirken, 2 bağımsız isim de meclise girdi.


9 Ekim’de gerçekleştirilecek Yönetim Kurulu Başkanlığı seçiminin meclis üyelerinin oylarıyla yapılacak olması nedeniyle seçim öncesinde taraflar arasındaki temaslar yakından takip ediliyor.


Meclis Üyeleriyle Temas İddiası

MTSO kulislerinde konuşulan iddialara göre, Mahmut Boyraz ve ekibinin başkanlık seçimi öncesinde Sadıkoğlu’nu destekleyen gruplardan seçilen bazı meclis üyeleriyle temas kurduğu ileri sürülüyor.

Söz konusu temasların başkanlık seçimine yönelik destek arayışının bir parçası olduğu iddia edilirken, görüşmelerin kapsamı ve içeriğine ilişkin farklı iddialar da dile getiriliyor.


Maddi Teklif İddiaları Da Gündemde

Kulislerde dile getirilen iddialardan biri de bazı meclis üyelerine tercihlerini değiştirmeleri yönünde maddi tekliflerde bulunulduğu yönünde.

Benzer şekilde bazı meclis üyelerinin kararlarını etkilemeye yönelik baskı bulunduğu yönünde de iddialar dile getiriliyor.
 

9 Ekim Seçimi Bekleniyor

MTSO’daki mevcut meclis dağılımı nedeniyle 9 Ekim’de yapılacak Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimi öncesindeki temasların devam etmesi bekleniyor.


Meclis üyelerinin başkanlık seçiminde kullanacakları oylar sonucu belirleyecek. Bu nedenle 1 Ekim seçimlerinden sonra başlayan kulis hareketliliğinin 9 Ekim’e kadar sürmesi bekleniyor.

Tarafların Açıklaması Önem Taşıyor


Seçim sürecine ilişkin ortaya atılan iddialar konusunda Mahmut Boyraz ve ekibinden şu ana kadar kamuoyuna yansıyan bir açıklama bulunmuyor.

İddiaların niteliği dikkate alındığında, tarafların yapacağı açıklamalar ve varsa somut bilgi veya belgelerin kamuoyuyla paylaşılması sürecin açıklığa kavuşması açısından önem taşıyor.