Sivas’ta Ramazan Denetimi: Dilencilere Operasyon, 24 Kişiye Yasal İşlem

“Sivas’ta Dilenciliğe Geçit Yok” sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri özellikle cuma namazı çıkışında yoğunluk yaşanan bölgelerde uygulama gerçekleştirdi. Adem Uzun’un talimatıyla yapılan denetimlerde dil

“Sivas’ta Dilenciliğe Geçit Yok” sloganıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Sivas Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri özellikle cuma namazı çıkışında yoğunluk yaşanan bölgelerde uygulama gerçekleştirdi.

Adem Uzun’un talimatıyla yapılan denetimlerde dilencilik yaptığı tespit edilen toplam 24 kişi yakalanarak Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahısların üzerlerinden çıkan paralara el konulurken, Kabahatler Kanunu kapsamında yasal işlem uygulandı.

Zabıta ekipleri, dilencilik yoluyla vatandaşların dinî duygularını istismar eden kişilere verilen maddi ve manevi desteğin bu suistimali artırdığına dikkat çekerek, esnaf ve vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayı dolayısıyla artırılan denetimlerin kentin farklı bölgelerinde de devam edeceği bildirildi.