Siyonist rejim ateşkese rağmen Gazze'ye saldırmaya devam ediyor

İşgal ordusu, 9 ay önce varılan ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze'ye saldırmaya devam ediyor. Ateşkesin imzalandığı Ekim 2025'ten bu yana Gazze'de bin 100'den fazla kişi işgalcilerin saldırılarında şehit oldu. Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde düzenlediği

İşgal ordusu, 9 ay önce varılan ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze'ye saldırmaya devam ediyor.

Ateşkesin imzalandığı Ekim 2025'ten bu yana Gazze'de bin 100'den fazla kişi işgalcilerin saldırılarında şehit oldu.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nde düzenlediği son saldırılarda, Filistinli kaynaklara göre en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Kurtarma ekiplerinin aktardığı bilgilere göre, Gazze şehrinin kuzeydoğusunda yer alan Tuffah yakınlarında düzenlenen hava saldırısında 2 kişi şehit olurken, kentin doğusundaki Zeytin mahallesinde tank ateşi sonucu 1 kişi daha şehit oldu.

Ayrıca Gazze şehrinin batısında, evsiz kalanlar için kurulan çadır kampına ve güneydeki Han Yunus'ta bir araca yönelik saldırılarda da hayatını kaybedenler olduğu bildirildi.

ABD merkezli, Silahlı Çatışma Yer ve Olay Verileri Projesi (ACLED) isimli gözlem kuruluşu da, işgalcilerin saldırılarında, ateşkesin yürürlüğe girdiği geçen yıl Ekim ayından bu yana görülmeyen bir düzeyde belirgin artış olduğunu bildirdi.

ACLED, haziran ayında HAMAS ve diğer direniş gruplarına yönelik, siyonist rejim tarafından 40'tan fazla hava ve İHA saldırısı kaydedildiğini dile getirdi.

Yaklaşık 9 ay önce sağlanan ateşkes her ne kadar Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları sona erdirmiş olsa da siyonist rejim nerede ise her gün gerçekleşen saldırılarını durdurmadı.

Filistin sağlık yetkililerinin verilerine göre, Ekim ayından bu yana çoğu sivil bin 100'den fazla Filistinli şehit edildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Gazze Şeridi'nde 73 binden fazla Filistinli şehit edildi.

Gazze Şeridi'nin iki milyon nüfusunun neredeyse tamamı, dar bir kıyı şeridinde geçici çadırlarda ya da hasarlı binalarda ve halen abluka altında yaşıyor. (İLKHA)