Malatya’da her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan şehir içi trafiği, vatandaşları bezdirme noktasına getirdi.
Malatya’da her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal alan şehir içi trafiği, vatandaşları bezdirme noktasına getirdi. Akıllı kavşak uygulamalarının yetersizliği ve bitmek bilmeyen kırmızı ışık beklemeleri nedeniyle çileye dönen ulaşımdan kaçınmak isteyen vatandaşlar, çareyi sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yola çıkmakta buluyor. Ancak erken saatlerde trafiğe takılmamak için direksiyon başına geçen sürücüleri bu kez de gizli denetimler ve uyarı eksiklikleri karşılıyor.
GÜZERGAH KRİTİK, UYARI TABELASI YOK
Battalgazi güzergahı; Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne, İnönü Üniversitesi'ne, Ziraat Fakültesi'ne ve feribot iskelesine ulaşım sağlayan hayati bir damar niteliği taşıyor. Hastasına yetişmeye çalışan vatandaşlardan, dersine geç kalmamak için acele eden öğrencilere ve akademisyenlere kadar her gün binlerce kişinin kullandığı bu hatta sürücüler, yol kenarlarına gizlendiği iddia edilen radar denetimleriyle karşı karşıya kalıyor.
Araç içi kameralarına yansıyan görüntülerde, radar uygulamasının yapıldığı bölgelerden öncesinde herhangi bir uyarı levhası ya da bilgilendirme tabelasının yer almadığı açıkça görülüyor. Trafik kurallarının amacının "ceza kesmek değil, can ve mal güvenliğini sağlamak" olduğunu vurgulayan sürücüler, uyarı yapılmadan gerçekleştirilen bu tür gizli denetimlerin caydırıcılıktan uzak olduğunu ve vatandaşı mağdur ettiğini belirtiyor.
"GÜVENLİK Mİ, CEZA TUZAĞI MI?"
Zaten hatalı kavşak tasarımları ve ışıklandırma sorunları yüzünden yollarda saatler kaybettiklerini ifade eden Malatyalılar, yetkililere seslenerek denetimlerin şeffaf, görünür ve kurallara uygun şekilde yapılmasını talep ediyor. Şehrin en yoğun güzergahlarından biri olan Battalgazi yolunda yaşanan bu durum, "Sürücülerin güvenliği mi gözetiliyor, yoksa ceza tuzağı mı kuruluyor?" sorusunu bir kez daha gündeme taşıdı.