Trabzon Ramazan’a hazır

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri bu akşam başlayacak. Konserlerden söyleşilere, Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden çocuk etkinliklerine kadar birçok farklı programla devam edecek.Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmos
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri bu akşam başlayacak. Konserlerden söyleşilere, Kur’an-ı Kerim tilavetlerinden çocuk etkinliklerine kadar birçok farklı programla devam edecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferinin şehir genelinde yaşatılması amacıyla ‘Ramazan Birlikte Güzel’ mottosuyla kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonunda düzenlenecek Ramazan etkinliklerinde; çocuklardan yetişkinlere, ailelerden gençlere kadar her kesime hitap eden konserler, söyleşiler, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve çocuklara yönelik aktiviteler yer alacak. Pazarkapı’daki Hanife Hatun Camii yanına kurulan etkinlik çadırında gerçekleştirilecek olan programlar, Ramazan ayı boyunca vatandaşları bir araya getirecek. Etkinlikler bu akşam (18 Şubat Çarşamba) saat 18.30’da Ramazan-ı Şerif’i karşılama ve Ramazan Sokağı açılışı ile başlayacak.

Pazarkapı’daki otopark iftardan yarım saat önce giren ve teravih sonrası çıkış yapan araçlara ücretsiz
Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırı bu yıl Pazarkapı’daki Hanife Hatun Camii yerleşkesinde kurulacak ve bütün Ramazan etkinlikleri bu alanda yapılacak. Pazarkapı’daki Büyükşehir otoparkı iftardan yarım saat önce giren ve teravih namazı sonrası çıkış yapan araçlara ücretsiz olacak. Ayrıca Meydan, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, 2 Nolu Bostancı Camii önü ve Yalıncak’taki İlahiyat Fakültesi’nde de iftar sofraları kurulacak. Bunun dışında Ramazan süresince her gün farklı bir ilçede olmak üzere 18 ilçenin tamamında bin kişilik iftar buluşmaları gerçekleştirilecek. Ramazan ayı boyunca 200 bin vatandaşın iftar sofralarında buluşması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca sosyal destek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda dezavantajlı bireylerin yaşadığı yaklaşık bin 500 haneye her gün iftar yemeği ulaştırılacak. Ayrıca belediyeye TİKOM üzerinden başvuran ya da mahalle muhtarları tarafından bildirilen şehir genelindeki 20 bin dezavantajlı vatandaşa da Ramazan desteği olarak 2 bin 500 TL tutarında gıda kartı dağıtılacak. Dağıtımlar bugün itibarıyla başlarken, ekipler ilçe ilçe ve ev ev dolaşarak kartları hak sahiplerine teslim ediyor.

Çocuklar ve aileler için Ramazan Sokağı çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak
Hanife Hatun Camii yerleşkesinde kurulan Ramazan Sokağı, gündüz ve akşam saatlerinde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Alanda; hafta içi her gün 10.00 ile 15.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 13.00 ile 16.00 saatleri arasında çocuklara ve ailelere yönelik el sanatları atölyeleri, değerler eğitimi söyleşileri, Hacivat-Karagöz gösterileri, dini ve eğlenceli yarışmalar ile yüz boyama gibi etkinlikler düzenlenecek. Ayrıca her akşam saat 19.00 ile 20.00 arasında çocuk etkinlikleri düzenlenecek. Her gün teravih namazı öncesinde, hafızların katılımıyla Kur’an-ı Kerim tilavetleri gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış hafızlar ve din görevlileri tarafından okunacak tilavetlerin ardından, teravih namazı sonrasında Ramazan sohbetleri ve tasavvuf müziği konserleri düzenlenecek. Ramazan programı yalnızca Ortahisar ile sınırlı kalmayacak. Tüm ilçelerde tekne orucu etkinlikleri, iftar programları, şehit aileleri, engelli ve dezavantajlı bireylere ziyaretler gerçekleştirilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ramazan ayının paylaşmanın, sabrın, merhametin ve gönül birlikteliğinin en derin şekilde hissedildiği müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekerek, "Sofraların bereketle kurulduğu, kalplerin birbirine daha çok yaklaştığı bu mübarek ayda; sadece ekmeğimizi değil, sevgimizi, umudumuzu ve kültürümüzü de paylaşırız. Ramazan ayı geleneklerin yeniden canlandığı, sözün ve anlamın değer kazandığı bir iklim sunar. Bu ay boyunca gerçekleştireceğimiz kültür-sanat etkinlikleri; geçmişle bugün arasında köprü kurarken, birlik ve beraberliğimizi de güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Kadim medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı değerleri yaşatmak, Ramazan’ın manevi atmosferini yaşatmak en büyük gayemizdir. Kur‘an tilavetleri, sohbetler, söyleşiler, tasavvuf dinletileri ve çocuk etkinliklerine kadar hazırladığımız programlar; her yaştan hemşehrimizin bu manevi iklimi birlikte yaşamasına vesile olacaktır. Bu mübarek ayın; şehrimize huzur, gönüllerimize ferahlık, sofralarımıza bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimi bu ayın ruhunu birlikte yaşamaya davet ediyorum. Ramazan ayımız mübarek olsun" dedi.