Iğdır'da bulunan Anadolu Aşiretler Federasyonu, Zonguldak ilinde yaşanan provokatif girişime sessiz kalmadı. Yapılanların toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan ırkçı çirkin saldırılar olduğunu belirterek söz konusu olayla ilgili başlatılan soruşturm
Iğdır'da bulunan Anadolu Aşiretler Federasyonu, Zonguldak ilinde yaşanan provokatif girişime sessiz kalmadı. Yapılanların toplumun birlik ve beraberliğini hedef alan ırkçı çirkin saldırılar olduğunu belirterek söz konusu olayla ilgili başlatılan soruşturmayı önemli bulduklarını vurguladı.
Yapılan açıklama Anadolu Aşiretler Federasyonu Genel Başkanı Ferhat Armağan imzasıyla paylaşıldı.
Paylaşılan açıklamada Armağan "Son günlerde Zonguldak'ta yaşanan ve birkaç kişinin gerçekleştirdiği, toplumumuzun birlik ve beraberliğini hedef alan ırkçı ve provokatif görüntüleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Sayın Adalet Bakanımız tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını önemli buluyoruz. Bu provokasyonu gerçekleştirenlerin hukuk çerçevesinde gerekli cezayı almaları gerektiğine inanıyoruz. Hiç kimsenin, Türkiye'nin huzurunu, birlik ve beraberliğini bozma hakkı yoktur." dedi.
"Terörsüz Türkiye hedefinin kararlılıkla sürdürülmesini destekliyoruz"
Armağan "Temennimiz, bu tür münferit provokatif olayların bir daha yaşanmamasıdır. Buradan açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyoruz: Hiçbir provokasyon, bu milletin birlik ve kardeşliğini bozamaz. Türkiye; Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle ve bütün farklılıklarıyla büyük bir millet ve büyük bir kardeşlik ülkesidir." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye'nin artık kavga, nefret ve ayrışmalarla değil; 'barış, kardeşlik, huzur ve ortak gelecek' anlayışıyla yola devam edilmesi gerektiğine inandıklarını belirten Armağan "Bizler, Anadolu Aşiretler Federasyonu olarak 300'ün üzerinde köklü aşireti, yüzlerce kanaat önderini, akademisyeni ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran büyük bir toplumsal yapı olarak, ülkemizin birlik ve beraberliğini her şeyin üzerinde görüyoruz. Bu anlayışla Terörsüz Türkiye hedefinin kararlılıkla sürdürülmesini destekliyoruz." şeklinde konuştu.
"Hiçbir provokasyonun milletimizin arasına nifak sokmasına izin vermeyeceğiz"
Bu süreçte toplumun her kesimine büyük sorumlulukların düştüğüne dikkat çeken Armağan "Fitneye, provokasyona ve kardeşliğimizi zedeleyecek söylemlere karşı hep birlikte durmalıyız. Bu tür söylemler hangi kesimden, hangi taraftan veya hangi düşünceden gelirse gelsin, karşısında ortak bir irade ortaya koymalıyız. Anadolu Aşiretler Federasyonu olarak hiçbir provokasyonun milletimizin arasına nifak sokmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Açıklamanın devamında Armağan "Dininiz bir, kıbleniz bir, kitabınız bir... Bizi birbirimize bağlayan bu ortak değerler; kardeşliği, muhabbeti, dayanışmayı ve uhuvveti gerektirmektedir. Biz bu şuurla dün olduğu gibi bugün de hareket ediyoruz ve inşallah bundan sonra da aynı anlayışla hareket edeceğiz. Özellikle Türkler ile Kürtlerin birlik ve kardeşliği, sadece Türkiye'nin huzuru açısından değil, İslam âleminin birlik ve beraberliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Tarih, bu iki kardeş toplumun birlikteliğinin ne kadar büyük sonuçlar doğurabileceğini defalarca göstermiştir. Bizler, Türk ve Kürt kardeşliğini İttihad-ı İslam'a ve İslam âleminin birlik ve beraberliğine vesile olabilecek büyük bir imkân olarak görüyoruz." diye belirtti.
"Milletimizin sağduyusuna güveniyoruz"
Açıklamasında bugün idrak edilecek olan Mevlid Kandili'ne de işaret eden Armağan, tebrik mesajını paylaşarak şunları söyledi:
"Bugün aynı zamanda Mevlid Kandili. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhivesellem'in dünyaya teşriflerini idrak ediyoruz. Kur'an-ı Kerim'de, 'Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın ve ayrılığa düşmeyin.' buyurulmaktadır. Peygamber Efendimiz ise bizlere kardeşliği, merhameti, adaleti, dayanışmayı ve birbirimize sahip çıkmayı öğretmiştir. İşte Mevlid Kandili'nin manevi ikliminde hepimize düşen görev; birbirimizi ötekileştirmek değil, birbirimize sahip çıkmaktır."
"Kin yerine kardeşliği, ayrılık yerine birliği, nefret yerine sevgiyi büyütmeliyiz." ifadesiyle açıklamasına devam eden Armağan "Bu vesileyle Zonguldak'ta yaşanan provokatif olayların bir daha yaşanmamasını diliyor, milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Türkiye'nin huzurunu, kardeşliğini ve birlik beraberliğini bozmak isteyenlere karşı 86 milyon insanımızın aynı sağduyu, kararlılık ve kardeşlik duygusuyla hareket edeceğine inanıyoruz. Anadolu Aşiretler Federasyonu olarak çağrımız nettir: Gelin, birbirimize düşmeyelim, provokasyonlara prim vermeyelim; Türküyle, Kürdüyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle kardeşliğimizi daha da güçlendirelim; çocuklarımıza kavganın ve ayrışmanın değil, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir Türkiye bırakalım. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimiz olmak üzere bütün İslam âleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor; bu mübarek gecenin ülkemize huzur, kardeşlik, birlik, beraberlik ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz." temennisinde bulundu. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
HÜDA PAR heyeti, Manavgat'ın Yavrudoğan Mahallesi'nde etkili olan yoğun yağış ve dolu nedeniyle tarım arazilerinde meydana gelen hasarı yerinde inceledi. Bölgedeki üreticilerin yaşadığı mağduriyeti yerinde gözlemleyen heyet, tarım alanlarında meydana gele
İstanbul genelinde 3 gündür aralıklarla devam eden sağanak yağışlar; can kaybı ve yaralanmalara yerleşim yerlerinde sel baskınlarına, metro istasyonları, ev ve iş yerlerinin su altında kalmasına ve ana arterlerin su göletlerine dönüşmesine yol açtı. HÜDA
Associated Press'in (AP) haberine göre, Georgia eyaletindeki parkta 42 yaşındaki Hassan Jihad Ibn Kariem'in pazartesi günü Goliath adlı hız treninden düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin polis ve eyaletin ilgili düzenleyici kurumu tarafından soruşturma y
Sakarya genelinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Birçok ilçede derelerin taşması sonucu evler, yollar ve köprüler zarar görürken, ekiplerin kurtarma ve müdahale çalışmaları sürüyor. Karasu ilçesinin Karanlıkdere Mahallesi’nde dereleri
“Küçüğümüze merhamet etmeyen ve büyüğümüze saygı göstermeyen bizden değildir.” hadisinin hatırlatıldığı haftalık hutbenin tamamı ise şöyle: “Yüce Rabbimiz, insanı; aklıyla düşünen, kalbiyle hisseden, iradesiyle seçen ve yaptığı tercihlerle hayatına anlam
Diyarbakır'da etkili olan yağışlar, akarsu ve nehirlerdeki su seviyelerine de yansıdı. Son yağmurların ardından Dicle Nehri'nde de su seviyesinin yükseldiği gözlemlendi. Kentin önemli tarihi ve doğal güzellikleri arasında yer alan On Gözlü Köprü çevresind
İş kazalarının önlenmesi için risk değerlendirmelerinin etkin yapılması, çalışanların eğitilmesi, kişisel koruyucu donanımların doğru kullanılması ve iş yerlerinde denetimlerin artırılması önem taşıyor. İş güvenliğinin yalnızca evrak üzerinde yürütülen bi
Saldırı, Bend kentindeki Silver Rail İlkokulunda meydana geldi. Yerel yetkililere göre okul yakınındaki bir araca ateş açan saldırgan, daha sonra okula girerek içeridekilere ateş etti. Haber verilmesinin ardından çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk e
UNICEF: Ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'de 340'tan fazla çocuk öldürüldü
İran, ABD'nin olası yeni saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirdi
03Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonlarında 13 kişi tutuklandı
04Isparta'da tarım işçilerini taşıyan minibüs ile çekici çarpıştı: 17 yaralı
05Siyonist firmanın 'sıfır tıklama' kötü amaçlı yazılım saldırısı küresel güvenlik riski oluşturuyor
06İçişleri Bakanlığından kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
07Kırıkkale'de hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor