Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 02 Aralık 2022 - 18:13 Yorum: 0

Ankara Barosu: "Anonim şirketler sözleşmeli avukat bulundurmalılar"

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yakın zamanda güncellendi. Ankara Barosu ise zaman zaman yaptığı hatırlatıcı uyarılarla, anonim şirketlerin avukat bulundurma...

Ankara Barosu: 'Anonim şirketler sözleşmeli avukat bulundurmalılar'

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yakın zamanda güncellendi. Ankara Barosu ise zaman zaman yaptığı hatırlatıcı uyarılarla, anonim şirketlerin avukat bulundurma zorunluluğunun yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Barosu, anonim şirketlerin ve üye sayısı 100'ün üzerinde olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli avukat bulundurması gerektiğini açıkladı. Barodan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Avukatlık Kanunun 35. Maddesinin 3. Fıkrası Gereği, Sermayesi 250 bin lira üzerinde olan anonim şirketlerin ve üye sayısı 100'ün üstünde olan yapı kooperatiflerinin sözleşmeli avukat bulundurmaları gerekmektedir. Ankara Barosu tarafından 6 bin 178 anonim şirkete ve 479 yapı kooperatifine hatırlatıcı içerikteki bildirimler yapılmıştır. Meslektaşlarımızın ekonomik hakları baromuz tarafından güvence altındadır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber