Ankara Sanayi Odası (ASO), kuruluşunun 61’nci yıl dönümünü ASO üyelerinin bir araya geldiği etkinlikle kutladı. Davetin açılış konuşmasını yapan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Sanayi Odası’nın Başkent’in gelişmiş sanayi kent...
Ankara Sanayi Odası (ASO), kuruluşunun 61’nci yıl dönümünü ASO üyelerinin bir araya geldiği etkinlikle kutladı. Davetin açılış konuşmasını yapan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Sanayi Odası’nın Başkent’in gelişmiş sanayi kentlerinden birine dönüşmesinde mihenk taşı olduğunu vurgulayarak, “Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen başarılarla dolu 61 yılı geride bırakırken geleceğimize de güvenle ve umutla bakıyoruz” dedi.
Başkent Ankara’nın marka değerine en büyük katkıyı sağlayan kurumlardan olan Ankara Sanayi Odası’nın kuruluşunun 61’nci yıl dönümü Ankaralı sanayicilerin bir araya geldiği bir davetle kutlandı. ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ve Meclis Başkanı Celal Koloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, ASO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite, Yüksek İstişare Kurulu. Disiplin Kurulu Üyeleri, Ankara’daki Organize Sanayi Bölgelerinin Başkanları, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ile Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ve ASO Üyesi sanayiciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasında Ankaralı sanayicilere hitap eden ASO Başkanı Seyit Ardıç, sözlerine, “25 yıldır bu değerli ailenin mensubu olmanın gururu ile Odamızın 61. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum” ifadeleriyle başladı.
“Geleceğimizden umutluyuz”
Ankara Sanayi Odası’nın bozkır Ankara’nın gelişmiş sanayi kentlerinden birine dönüşmesinde mihenk taşı olduğunu vurgulayan Başkan Ardıç, “Zor günlerden geçiyoruz. Ama yaşadığımız tüm zorluklara rağmen başarılarla dolu 61 yılı geride bırakırken geleceğimize de güvenle ve umutla bakıyoruz. Geleceğimizden umutluyuz, çünkü her kuruluş yıl dönümümüzde olduğu gibi Ankara Sanayi Odası Ailesi olarak Anıtkabir’i ziyaret ettik ve Ulu Önderimiz Atatürk’e verdiğimiz sözü bir kez daha dile getirdik: Emanetin emanetimizdir, kurduğun Cumhuriyeti senin ilkelerin ve devrimlerin ışığında daha da ileriye taşıyacağız. Geleceğimizden umutluyuz, çünkü verdiğimiz sözü yerine getirmek için azimle çalışmaya kararlıyız. Geçen yıl Mart ayında Meclis Toplantımızı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Ulus’taki tarihi Meclis Binamızda yaptık; o günkü mücadele ruhuna bugün de aynı inanç ve kararlılıkla sahip olduğumuzu vurguladık. Geleceğimizden umutluyuz, çünkü 61 yıl önce bugün, Ankara Sanayi Odamızın temellerini atan kurucularımızın değerlerinden hiç sapmadık, sapmayacağız. Üretim ve yatırım yaparak, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunma misyonumuzdan hiç vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Ve şunu da çok iyi biliyoruz; birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir güç bizi yolumuzdan döndüremez, döndüremeyecek” diye konuştu.
“Dijital çağı çok iyi kavramak, yüksek teknolojili üretime geçmek zorundayız”
Dünyadaki değişim ve gelişmelere dikkat çeken ASO Başkanı Ardıç, “Dijital çağı çok iyi kavramak, yüksek teknolojili üretime geçmek zorundayız” dedi. Sanayicilerin talep ve sorunlarını devletin en üst makamlarına çözüm önerileriyle birlikte aktaran ASO’nun, üyelerinin küresel gelişmelere hızla uyum sağlayabilmesi için pek çok proje de yürüttüğünü belirten Başkan Ardıç, “Sanayicilerimizin rekabet gücünü artırmasına ve yüksek katma değerli üretime geçişlerine destek olmak için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Teknoloji, inovasyon ve girişimcilik, öncelikli stratejik alanlarımız arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Ardıç, ASO’nun hazırladığı çok kapsamlı çalışma raporlarıyla durum tespiti yaptığına ve karar vericilere politika önerileri sunduğunu vurguladı. Ankara’nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu’nda, Ankara’nın yüksek teknoloji ihracatı payının yüzde 13 ile, yüzde 3,8 olan Türkiye ortalamasından ve diğer 5 büyük sanayi ilinden yüksek çıktığına dikkat çeken Ardıç, “Yüksek teknolojiye geçişin temel göstergelerinden olan Ar-Ge harcamalarına ilişkin TÜİK’in açıkladığı veriler de raporumuzu teyit etti. Ar-Ge harcamalarında Ankara’mız Türkiye birincisi oldu. Ankara, 2024 yılının ilk 10 ayında 11,4 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşarak, İzmir’i de geride bıraktı ve 4’üncü sıraya yükseldi” dedi. Ardıç, bu başarıda büyük katkısı olan Ankaralı sanayicileri tebrik etti.
“İllerin teknolojik gelişmişlik endeksini ASO açıklayacak”
ASO’nun hedefinin Başkent Ankara’yı sanayi ve teknolojide lider bir kent yapmak olduğunu hatırlatan Başkan Ardıç, Türkiye’nin üretime dayalı en büyük teknoloji üssünü kurmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. Ardıç, “ASO Ankara Teknoloji Üssü; sosyal, kültürel ve ekonomik tüm ihtiyaçların karşılanacağız, tam donanımlı, Ar-Ge’ye dayalı bir üretim merkezi olacak. Teknolojide lider bir kentin Sanayi Odasına, bu ünvanına uygun bir endeks yayınlamak yakışırdı. Biz de yakışanı yapacağız. İllerin Teknolojik Gelişmişlik Endeksi’ni yayınlayacağız. TEPAV ile ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmayı Aralık ayında Meslek Komiteleri Ortak Toplantımızda kamuoyu ile paylaşacağız. İllerimizin Teknolojik Gelişmişlik Endeksini bundan böyle her yıl Ankara Sanayi Odası açıklayacak.
Başkan Ardıç, ASO üyelerinin faydalanacağı tam donanımlı ASO İncek Sosyal Tesisleri projesini de hayata geçireceklerini belirtti.
Ankara Sanayi Odası’nın kuruluşundan bugüne görev yapan tüm yöneticilerine ve kadrolarına teşekkürlerini sunan Başkan Ardıç, “Bizler de devraldığımız bayrağı, siz sanayici yol arkadaşlarımın ve büyüklerimin vizyonuyla, Meclisimiz ve 40 Meslek Komitemizin faaliyetlerinden aldığımız güçle ileriye taşımak için yılmadan, engel tanımadan daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” dedi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Geçici Ticaret Merkezi Karanlığa Gömüldü, Esnaf Tedirgin
Malatya Tarım Müdürlüğü’nden Buzağı Yetiştiricilerine Tam Destek
03Adıyaman’da 04.17 Belgesel Atölyesi’nde Yeni Dönem Başladı
04Darende’de Güvenli Ve Sağlıklı Kurban Kesimi İçin Seferberlik
05Bakan Göktaş Duyurdu: Aile ve Gençlik Fonu’ndan Gençlere Dev Destek
06Diyanet 2026 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
07Malatya’da Çağla Tezgâhlarda, Fiyatlar 200 TL’yi Gördü
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük