Antalya’da yılın 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yatırımlar masaya yatırıldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2025 yılı itibarıyla 159 milyar 255 milyon lira değerinde 518 proje üzerinde çalışıldığını belirtirken, en fazla harcamanın...
Antalya’da yılın 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda yatırımlar masaya yatırıldı. Antalya Valisi Hulusi Şahin, 2025 yılı itibarıyla 159 milyar 255 milyon lira değerinde 518 proje üzerinde çalışıldığını belirtirken, en fazla harcamanın "Diğer Kamu Hizmetleri" sektöründe yapıldığını ifade etti.
Antalya’da yılın üçüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan ve Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal da sunumlarıyla yer aldı.
Vali Şahin, Antalya genelinde kamu kurumları ve belediyeler tarafından yürütülen yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:
"İlimizde 2025 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla toplam 518 proje üzerinde çalışılmaktadır. Bu projelerin 347’si genel ve özel bütçeli kuruluşlar, 171’i ise belediyeler tarafından yürütülüyor. Projelerin toplam bedeli 159 milyar 255 milyon lirayı buluyor. 2025 yılı ödeneği 30 milyar 614 milyon lira olup, yılın ilk yarısı itibarıyla 11 milyar 69 milyon lira harcama yapılmış ve yüzde 36 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır."
Vali Şahin’in verdiği bilgilere göre, kamu kurumlarınca yürütülen 347 projenin bedeli 137 milyar 725 milyon lira, 2025 yılı ödeneği ise 18 milyar 443 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Bu projelerde Haziran sonu itibarıyla 6 milyar 577 milyon lira harcama yapıldı. Belediyelerin yürüttüğü 171 projenin toplam bedeli 21 milyar 530 milyon lira olurken, 2025 yılı ödeneği 12 milyar 170 milyon lira olarak açıklandı. Bu projelerde yapılan harcama ise 4 milyar 492 milyon liraya ulaştı.
Sektörel dağılımda ise en fazla harcama 4 milyar 645 milyon lira ile "Diğer Kamu Hizmetleri" alanında gerçekleşti. Ulaştırma-Haberleşme sektörü 4 milyar 120 milyon lira ile ikinci sırada yer alırken, tarım sektörü için 775 milyon liralık harcama yapıldı. Toplam 518 projeden 82’si tamamlandı, 317’si devam ediyor, 65’i ihale aşamasında bulunurken, 52 projeye henüz başlanmadı, 2 proje ise tasfiye edildi.
Kavşak yatırımları hız kazandı
Karayolları 13. Bölge Müdürü Hasan Sarıoğlan, Antalya’da ulaşıma yönelik projelerde gelinen aşamayı paylaştı. Kepezüstü Kavşağı’ndaki çalışmalarda sona geldiklerini açıklayan Sarıoğlan, kavşağın 31 Temmuz Perşembe günü hizmete açılacağını duyurdu.
Sarıoğlan, önümüzdeki haftalarda Sanayi Kavşağı’nın açılacağını, yıl sonuna kadar ise Uncalı Kavşağı’nın hizmete gireceğini ifade etti.
"Yolunuz yoksa tarımsal arazinizin varlığının çok da anlamı yok"
Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal’ın, yeni otoyol projesinin tarım arazilerine etkisi hakkındaki sorusunu yanıtlayan Vali Şahin, "Tarım arazilerinden geçiyor. Eğer yolunuz yoksa tarımsal arazinizin varlığının çok da anlamı yok" dedi.
Yangınlara müdahalede ulaşım yollarının hayati öneme sahip olduğunu belirten Vali Şahin, "Geçtiğimiz hafta Gazipaşa’da yol olmayan bir bölgede çıkan yangına iki gün boyunca ancak havadan müdahale edebildik. Eğer faydası yüksekse, maliyete katlanacağız. Büyüyen fidanları ezer; Finike-Demre-Kaş yolu da bu mantıkla yapılmakta" ifadelerini kullandı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde kırsal mahallelerde vatandaşların yoğun olarak kullandığı ova yollarının daha kullanışlı hale getirilmesi için çalışma başlatıldı.Sarıgöl’ün kırsal mahalle sakinlerinin AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığına yaptıkları ova yolları
TESK Genel Başkan Vekili ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yerli üretime yönelen her tercihin esnafın emeğine ve ülke ekonomisine doğrudan katkı sunduğunu belirterek birlik ve bereket mesajı verdi.12–18 Aralık Yerli Malı Haftası kapsamında açıklamalarda bulu
Yeni yılda uygulanacak olan en düşük ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.Yeni yıla sayılı günler kalırken, milyonların gözü belirlenecek olan asgari ücrete çevrildi. Yaklaşık 8 milyon çalışanı doğru
Denizli’de oturan ve baba mesleğini yaşatan Anne Neşe Alev ve kızı Nedime Alev’in hayali Seç Market ile gerçek oldu.Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından "Bir Mesaj, Bir Hayal, Bir Seç Market" ba
ING Türkiye, Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2025 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, her iki katılımcıdan birinin tasarrufu bulunuyor. 18-24 yaş grubunda tasarruf sahipliğinin, önceki çeyreğe göre 10 puan artarak yüzde 47’ye ul
Ekim ayında ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,4 arttı, perakende satış hacmi yıllık yüzde 15 arttı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı Ticaret Satış Hacim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre ticaret satış hacmi, 2025 yılı Ekim ayında bir önceki
Türkerler Enerji Grubu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen YEKA RES 2025 yarışmasında Sivas’ta 500 MW kapasiteli rüzgâr enerjisi sahasının ihalesini kazanarak, Türkiye’de tek fazda hayata geçirilecek en büyük rüzgâr enerjisi projesi
Dolar 42,6140 liradan, euro ise 49,9090 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarışı’da 42,6120 liradan alınan dolar 42,6140 liradan, 49,9070 liradan alınan euro ise 49,9090 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,60 liradan, euro ise 49,62 liradan satılm
Çorum’da refüje çarpan otomobil yan yattı: 1’i bebek, 3 yaralı
Şırnak’ta şüpheli ölüm: Araç içinde ölü bulundu
03Beton mikserine çarpan sürücü hayatını kaybetti
04Lüks otomobil kamyona ok gibi saplandı: 1 ölü, 2 yaralı
05TEM’in Bolu geçişinde tipi şeklinde kar yağışı
06Karabük’teki şüpheli ölümde 1 kişi tutuklandı
07Kastamonu’da iki grup arasında kavga: 1’i ağır 2 yaralı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük