Antalya'da girişimci Zafer Özkan, atalarının el emeği ile ürettiği av tüfeği imalatını yıllar içinde daha modern hale getirdi.
Antalya'da girişimci Zafer Özkan, atalarının el emeği ile ürettiği av tüfeği imalatını yıllar içinde daha modern hale getirdi. Özkan, sanayi sitesindeki iş yerinde ürettiği yılda 6 bin av tüfeğinin yüzde 90'ını 8 ülkeye ihraç ediyor.
Kepez ilçesindeki Akdeniz Sanayi Sitesi'nde 17 yıldır faaliyet gösteren Özkanlar Tüfek Sanayi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özkan, dedelerinin Burdur'un Çavdır ilçesinde yaklaşık 63 yıl önce başladığı av tüfeği üretimini çağın gereklerine uygun hale getirdi. 17 yıl önce firmasını Akdeniz Sanayi Sitesi'ne taşıyan Özkan, bin metrekarelik iş yerinde 15 personelle yılda imal ettiği 36 bin silahı 8 ülkeye ihraç ediyor. Bu ülkeler arasında ise ABD, Avustralya, Rusya, Norveç, Fransa, İngiltere, Azerbaycan, Ukrayna başı çekiyor.
"Dededen toruna"
Firma sahibi Zafer Özkan, 1960 yıllarda başlayan av tüfeği yapımının dedesinden babasına, daha sonra kendilerine geçtiğini aktardı.
Babasının el işçiliği ile tüfek yaptığını hatırlatan Özkan, "Babam makinesiz el işçiliğiyle tek kırma ve çifte olarak tüfek yapıyordu. 1990 yılına kadar bu şekilde babamla birlikte imalat yaptık. Daha sonra bizde makineleşmeye başlayarak sektörde söz sahibi olmaya başladık" diye konuştu.
"Günlük 100 silah üretiyorlar"
Zafer Özkan, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne 17 yıl önce taşındıklarını belirterek, "Şuan ürettiğimiz av tüfeklerini yurt dışına ve iç piyasaya satıyoruz. 20 personelimizle tüfeğin her şeyini kendimiz yapıyoruz. Silahlarımızın yedek parçasını ve montajının yüzde 90'ının biz yapıyoruz. İhracatımızın yoğunluğunu şuan ABD ve Avustralya oluşturuyor. Bunun dışında Fransa, İngiltere, Norveç'e de gönderiyoruz. Günlük 100 adet silah üretiyoruz. Makineleşmeye yöneldik. Ama bu sene talep çok fazla. Kapasitemizi arttırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
"Avustralya'dan ciddi talep artışı"
Bu yıl silaha talebin artmasını da değerlendiren Özkan, "Bir de insanlar savunma ve korunma amaçlı da almak istiyor. ABD, Rusya ve Avustralya'dan çok fazla talep alıyoruz. Son parti 8 bin silahı Avustralya'ya ihraç ettik, yine istiyorlar. İç piyasada ise tüm bayilere silahlarımız ulaşıyor" dedi.
"Yüzde 90'ı ihraç"
12 numara otomatik silah üretimi yaptıklarını kaydeden Özkan, "3 kilogram ağırlığı vardır ve kalitelidir. Gazlı sistemle çalışır. Temizliğe gerek yoktur. Kalitesi ve dizaynı, hafifliği avcılarımızın ilgisi çekiyor. Yılda ürettiğimiz bin 200 silahın yüzde 90'ı ihraç ediliyor" ifadelerine yer verdi.
Özkan, hayalinin işletmesini daha da büyüterek Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ne(AOSB) geçmeyi planladığını sözlerine ekledi.
"Sanayiden ihraç ediliyor"
Akdeniz Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Öztürk, firmanın son dönemde büyük bir atılım içinde olduğunu ve imal ettiklerinin ürünlerin yurt dışına ihracatının yapılıyor olmasının kendilerini gururlandırdığı belirtti. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine av silahı ihracatı yapıldığını ifade eden Öztürk, kısa süre önce Avustralya'ya bile yüklü miktarda silah ihracatı yaptıklarını kaydetti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bakan Kurum, Paris'te AFD Başkanı ve CEO'su Christophe Lecourtier ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ölçeğinde yaklaşık 600 milyon avroluk yeni bir finansman paketi üzerinde çalışıldığını belirtti. Kurum "Yeni bir finansm
Bakan Kurum'un açıklamasına göre, TOKİ'ye olan borcunun tamamını peşin kapatmak isteyen hak sahiplerine yüzde 25 indirim uygulanacak. Borcunun tamamını kapatmak istemeyen hak sahipleri ise borç bakiyesinin en az yüzde 25'ini ödemeleri şartıyla yüzde 25 in
Dün 106,02 dolara kadar yükselen Brent petrolün vadeli varili, günü 104,82 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,7 azalarak 102,99 dolara geriledi. Aynı saatlerde Batı Teksas tür
Akaryakıt fiyatlarında Brent petroldeki hareketlilik kaynaklı değişiklik bekleniyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, motorinin litre fiyatında yarından itibaren 4,09 liralık indirim yapılması bekleniyor. Motorinin litre fiyatı, son zamların
Döviz piyasasında 18 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde yatay ve sınırlı hareketlilik öne çıkıyor. Dolar/TL 48,69-48,71 lira, euro/TL ise 55,85 lira seviyelerinde işlem görüyor. Piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararının ardından doların kürese
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan peynir satıcıları ve vatandaşlar, peynir fiyatlarındaki değişim ile vatandaşların alım gücüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peynir satıcısı Recep Yanaç, sezon başında 220-270 lira arasında satılan inek peynirinin ş
Batman'da pamuk üreticileri, artan üretim maliyetleri ve yetersiz desteklemeler nedeniyle gelecek sezon pamuk ekiminin sürdürülebilirliğine ilişkin endişelerini dile getirdi. Üreticiler, pamuk üretiminde mazot, gübre, ilaç, sulama, işçilik ve biçerdöver
Brent petrolün varil fiyatı, dün 108,59 dolara kadar yükselmesinin ardından günü 105,83 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.25 itibarıyla kapanışa kıyasla yüzde 1,3 gerileyerek 104,44 dolara indi. Aynı saatlerde Batı Teksas türü
Doğanyol’da İntihar Girişimi: Genç Hayatını Kaybetti
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Witkoff ve Kushner ile bir araya geldi
03Macron: Gazze'deki manzara hepimiz için utanç verici
04Edirne'de aranan 2 hükümlü yakalandı
05Rize'de 8 eğitim kurumunda eğitime bir gün ara verildi
06Antalya'da 2 milyon 430 bin liralık ziynet eşyası çalan 4 şüpheli yakalandı
07Yarış yapan 2 motosiklet sürücüsüne 626 bin lira ceza
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor