Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Aralık 2022 - 14:19 Yorum: 0

Araç Klima Gazı Dolumu

Aracınızın içinde birçok mekanik sistem bulunmaktadır. Bu sistemlerden birisi de klima sistemidir ve her sistem gibi düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.

Araç Klima Gazı Dolumu

Kliması olan bir araca sahipseniz, kışın ve yazın daha konforlu bir seyahat deneyimine sahip olmak için klima gazı dolumu şarttır. Bunaltıcı sıcak yaz zamanlarında veya dondurucu kış soğuklarında aracınızın ısınıp soğuması için klima gazının yeterli miktarda olması gerekir. Klima sisteminin çalışır hale gelebilmesi için öncelikle aracın motorunun çalışması ve ısınması gerekmektedir. Aracın dışarıdan aldığı hava sizin isteğinize göre klima gazı sayesinde ısınır veya soğur. Aracınızın kliması ne kadar kaliteli olsa da bu klima gazı her yıl içerisinde yaklaşık olarak %10 oranında azalmaktadır. Burdan şunu çıkarabilirsiniz ki klima gazı 1-2 yıl içerisinde hemen bitecek bir gaz değildir. Eğer aracınızın klima gazını kısa bir zaman önce yenilettiyseniz veya sıfır bir araç aldıysanız ve buna rağmen aracınız ısıtma ve soğutma görevini düzgün bir şekilde yerine getirmiyorsa klima gazınızda kaçak olabilir. Klima gazında kaçak olması sonucunda, araç motoru ısıtma veya soğutma işlevini yerine getirebilmek için daha çok enerji sarf eder ve bu durumda aracınız gereksiz yere yakıt harcamaya başlar. Yakıtınız israf olur ve çok daha kısa sürede yenilemeniz gerekebilir. Eğer bu tarz bir sıkıntıyla karşılaştıysanız Otopratik servis birimlerinden kolaylıkla araç klima gazı dolumu hizmeti için yardım alabilirsiniz. Alanında uzman ve deneyimli Otopratik teknisyenleri, sizlere daima en kaliteli hizmeti verebilmek için hazırlardır. Zaman kaybetmeden daha hızlı bir servis hizmeti almak için kolaylıkla Otopratik web sitesi üzerinden aracınız için randevu oluşturabilirsiniz. 

Klima Gazının Bittiği Nasıl Anlaşılır? 

Aracınızın içinde birçok mekanik sistem bulunmaktadır. Bu sistemlerden birisi de klima sistemidir ve her sistem gibi düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Aracınızın klima gazının bittiğini anlamak için yapmanız gereken birkaç ufak işlem vardır. Bu işlemler arasında en kısa yol kompresöre göz atmaktır. Kompresörü kontrol ettiniz sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat buna rağmen klimanız görevini yerine getirmiyorsa, klima gazı bitmiş veya azalmış olabilir. Klima gazının bitmesine ek olarak fanlarınız çalışmıyor veya polen filtrelerinin doluluk oranı da artmış olabilir. Klima gazı hakkında ne kadar bilgi sahibi olsanızda kesin sonuç ve çözüm için aracınızı en yakın Otopratik servis noktalarına getirebilirsiniz. Aracınızın klima gazının bitip bitmediğini kontrol etmenin bir diğer yolu ise klima borularını kontrol etmekten geçiyor. Klimanız çalışır haldeyken borularda karlanma veya buzlanma görüyorsanız bu durum klima gazının bitmiş olduğuna dair bir işaret olabilir. Kesin sonuçlara ulaşmak ve klima gazı dolumu yaptırmak için Otopratik yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz. 

Araç Klima Gazı Dolumu Fiyatları

Otopratik Türkiye’nin birçok noktasında müşterilerine en kaliteli servis hizmetini sunmak için büyük bir çaba gösteriyor. Her şeyden önemlisi müşteri memnuniyeti düşüncesini uygularken hizmette kaliteden de ödün vermiyor. Aracınızın değişmesi gereken yedek parçası, sıvısı veya klima gazı için en kaliteli, orijinal ve araca uygun olanı kullanıyor. Bunlara ek olarak tüm müşterilerin kolaylıkla faydalanabileceği ekonomik onarım paketleri sunuyor. Bu ekonomik onarım paketleri lastik değişim ücreti , klima gazı dolumu fiyatları ve araç bakımında merak ettiğiniz ücret bilgileri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için Otopratik web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

 
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber