Kocaeli’de Ahmet Seçgin isimli genci, D-100 Karayolu’nda otomobiliyle seyir halindeyken başından vurarak ölümüne sebep olan sanık, "Hedef alarak ateş etmedim, kaza oldu, pişmanım" dedi. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıklardan Adem Ç.’n...
Kocaeli’de Ahmet Seçgin isimli genci, D-100 Karayolu’nda otomobiliyle seyir halindeyken başından vurarak ölümüne sebep olan sanık, "Hedef alarak ateş etmedim, kaza oldu, pişmanım" dedi. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıklardan Adem Ç.’nin müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.
D-100 Karayolu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi geçişinde 28 Temmuz 2021 tarihinde gece saatlerinde meydana gelen olayda, Ahmet Seçgin (31) otomobilinde başından vurulmuş halde ölü bulunmuş, olaya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheliden Adem Ç. ve Nedret Ç. tutuklanmıştı. Olaydan sonra yapılan incelemelerde, Seçgin’in otomobiliyle seyir halindeyken başından vurulduğu ve sanıklardan Adem Ç. ile aralarında husumet bulunduğu tespit edilmişti.
Müebbet hapis cezası istendi
Adem Ç. ve Nedret Ç.’nin Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarına devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Adem Ç., Nedret Ç. ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanık Nedret Ç.’nin "kasten öldürme" suçundan beraatine, "Suçluyu kayırma" suçundan ise cezalandırılmasına ve tutuklu bulunduğu süreyi de göz önüne alınarak tahliyesini istedi. Adem Ç.’nin ise "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mütalaayı kabul etmeyen maktul ailesinin avukatı Derya Binici, "Sanıklar, maktulü tasarlamak suretiyle atılı suçu işlemiştir. Her iki sanığın da cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
"Çocuğuma pusu kuruldu, kavga için bir insanın kafasına nasıl sıkılır, benim aklım ermiyor"
Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen maktulün babası İbrahim Seçgin, "Olayı asıl organize eden Nedret’tir. Nedret oğlumun yerini söyleyip, diğer sanıkla hareket etmiştir. Sanıkların ikisi oğlumu takip ediyor. Çocuğuma pusu kuruldu. Oğlum 30 yaşında, mezarda. Ya bunlar, cezaevinde yiyip içiyorlar, şimdi de çıkmak istiyorlar. Oğlum ve sanık Adem 4 ay önce kavga etmiş. Kavga için insan vurulur, öldürülür mü? Ahmet annesine, ’Benim düşmanlarım var, arabasız dışarı çıkamam’ demiş. Kavga olayından da haberim yoktu. Kavga için bir insanın kafasına nasıl sıkılır? Benim aklım ermiyor. Bu kadar mı insanlıktan çıktı, şimdi de duygusal ve pişmanım diyor, böyle olmaz" şeklinde konuştu.
"Hedef alarak ateş etmedim, kaza oldu"
Pişman olduğunu söyleyen sanık Adem Ç., "Olayı kasten ve tasarlayarak yapmadım, böyle olmasını istemedim. Hedef alarak ateş etmedim, kaza oldu" ifadelerini kullandı.
"Evlilik hazırlığındaydım, ben ve ailem perişan olduk"
Nedret Ç. ise "Olay günü istifamı vererek işten ayrıldım. Moralimin bozuk olması sebebiyle Adem ile buluştuk. Araca yakıt alırken, Ahmet ile karşılaştık. Ahmet araçla kaçtı, Adem’de takip etti. Konunun ne olduğunu bilmiyordum, olay ani geliştiği için de araçtan inemedim. Keşke bu olayın içinde olmasaydım. Aralarındaki husumeti bilmiyordum. Benim maktulle herhangi husumetim yoktu. O gün son paramı alkole verdiğim için ve olayın şaşkınlığı ile de Adem’in yanından ayrılamadım. Evlilik hazırlığındaydım, ben ve ailem perişan olduk. Tahliye ve beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ataşehir’de bir taksi sürücüsü, trafik güvenliğini hiçe sayarak ters şeritte hızla ilerledi. Şans eseri bir kazanın yaşanmadığı o anlar, bir cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.Olay, Ataşehir İçerenköy mevkiinde meydana geldi. 34 TJU 32 plakalı
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaybolan 84 yaşındaki zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları 16’ncı gününde de devam ediyor.Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesi’nde 8 Şubat günü evden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 84 yaşındaki Sal
Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun yağışlar nedeniyle Seydikemer ilçesi Bağlıağaç Mahallesi’nde meydana gelen heyelan sonucu ulaşıma kapanan mahalle yoluna anında müdahale etti. Olayın ardından hızla bölgeye sevk edilen ekipler, yolun yeniden ula
Batman’da narkotik ekiplerince durdurulan bir kamyonette 4 kilo 50 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan bir şüpheli tutuklandı.Edinilen bilgilere göre, Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiple
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ’Casperlar’ suç örgütüne bilgi sızdıran kişilere yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde tutuklanan 7’si polis 14 şüphelinin hakimlik ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklanan zabıt katibi E.B. ifadesinde, "Bir avukata nas
İstanbul Bakırköy’de site otoparkındaki iki araçtan 30 milyon dolar çalındığı iddiasına ilişkin tutuklanan şüpheli sayısı 10’a yükseldi.
Manisa’nın Akhisar ilçesindeki şekerleme fabrikasında çıkan yangın dronla görüntülendi. Fabrikanın çatı kısmının tamamen alevlere teslim olduğu yangında ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.Yangın, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Cosby Şekerleme F
Manisa’nın Akhisar ilçesindeki şekerleme fabrikasında çıkan yangın dronla görüntülendi. Fabrikanın çatı kısmının tamamen alevlere teslim olduğu yangında ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.Yangın, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Cosby Şekerleme F
Macaristan Başbakanı Orban: "Ukrayna’nın Dostluk petrol boru hattını kapatmasını sessizce izlemeyeceğiz"
İstanbul Valiliği’nden ‘Kuduz vakalarında artış’ açıklaması
03"Casperlar" suç örgütüne bilgi sızdıran 17 şüpheli hakkında tutuklama talebi
04Dörtyol’da hapis cezaları bulunan 3 kişi tutuklandı
05Gazipaşa’da kamyonet refüje çıktı: 2 yaralı
06Hatay’da kuvvetli yağış etkisini hissettiriyor
07Otoyoldaki feci kazada tır sürücüsü yaşananları anlattı: "Gelen vurdu, giden vurdu"
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük