Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ocak 2023 - 16:03 Yorum: 0

Arap Topluluğu Birliği’nden İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması olayına tepki

Arap Topluluğu Birliği tarafından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması olayına ilişkin İsveç Başkonsolosluğu önünde eylem yapıldı.

Arap Topluluğu Birliği’nden İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması olayına tepki

Arap Topluluğu Birliği tarafından İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması olayına ilişkin İsveç Başkonsolosluğu önünde eylem yapıldı. Konsolosluk önünde toplanan grup, yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı.

Danimarka ve İsveç çifte vatandaşı politikacı Rasmus Paludan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim yakarak bir skandala imza atmıştı. Yapılan saldırıya tüm dünyadan ve Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ederken, Arap Topluluğu Birliği de Beyoğlu'nda bulunan İsveç Başkonsolosluğu'nun önünde bu durumu protesto etti.

Yapılan protestoda, "Kur'an-ı Kerim'e dokunma', "Özgürlük değil barbarlık', "İsveç'i lanetliyoruz" yazılı dövizler açıldı. Ayrıca açıklama öncesi Kur'an-ı Kerim de okundu. Daha sonra topluluk, yaptıkları Arapça basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber