Aras Kargo, LEAD 2030 stratejisi doğrultusunda, bağlı olduğu Avusturya Postanesi grubunun Türkiye ve Orta & Doğu Avrupa’daki büyüme hedeflerini destekleyecek şekilde yönetim yapısında kapsamlı bir dönüşümü hayata geçiriyor.Aras Ka...
Aras Kargo, LEAD 2030 stratejisi doğrultusunda, bağlı olduğu Avusturya Postanesi grubunun Türkiye ve Orta & Doğu Avrupa’daki büyüme hedeflerini destekleyecek şekilde yönetim yapısında kapsamlı bir dönüşümü hayata geçiriyor.
Aras Kargo, yeni yönetim yapısı ve stratejik dönüşüm adımlarıyla kargo sektöründeki öncü ve yenilikçi konumunu güçlendirmeyi ve global pazarlardaki genişlemesini sürdürmeyi hedefliyor. Şirket 2030 vizyonu doğrultusunda sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve bölgesel büyüme hedeflerine paralel olarak üst düzey yönetiminde yeni yapılanmayı hayata geçirdi.
Bu kapsamda, 2020 yılından bu yana Aras Kargo CFO’su olarak liderlik eden Barbara Hagen, Aras Kargo CEO’luk görevini Carsten Wallmann’dan devralarak şirketin Yönetim Kurulundaki ilk kadın üyesi olarak atandı. Yeni görevinde, mevcut sorumluluklarının yanı sırası Strateji, Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynakları süreçlerine de liderlik edecek.
20 yıllık deneyimiyle şirketin global büyüme, teknoloji, operasyonel mükemmeliyet odaklı dönüşümüne liderlik eden Utku Ayyarkın, Genel Müdür olarak Türkiye’deki operasyonunun güçlenmesinden sorumlu olmaya ve Aras Kargo Yönetim Kurulu’nda yer almaya devam edecek ve Yönetim Kurulu’na doğrudan raporlama yapacak.
CEO görevini Barbara Hagen’a devreden Carsten Wallmann ise, Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek. Yeni dönemde grubun Orta ve Doğu Avrupa’daki büyüme stratejilerine odaklanacak.
Barbara Hagen - Aras Kargo CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi
Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde uluslararası işletme lisansüstü eğitimini ve aynı zamanda LL.M. uluslararası vergi hukukunda eğitimini tamamlayan Barbara Hagen, kariyerine Mobilikom Avusturya’da birleşme ve satın alma departmanında başladı. Aynı göreve A1 Telekom Avusturya Grubu’nda devam etti.
2011’de Avusturya Postanesi’ne katıldı ve ardından kurumsal birleşmeler ve satın almalar bölümünün yanı sıra şube ağı ve bankacılık kontrol ekibinin başına geçti. 2020 yılının son çeyreğinde CFO olarak çalışmaya başladığı Aras Kargo’da, CEO’luk görevini Carsten Wallmann’dan devralarak şirketin Yönetim Kurulundaki ilk kadın üyesi olarak atandı. Hagen, aynı zamanda Rai Sigorta’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Utku Ayyarkın - Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi
Açıklamaya göre Utku Ayyarkın, kariyerine 2004 yılında Aras Kargo’ da acentelik alarak başladı. 2007 yılında Trabzon Bölge Müdürü olarak atanan Ayyarkın, daha sonra Acenteler Müdürü, İstanbul Bölge Müdürü, Strateji ve İş Geliştirme Direktörü, Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Mayıs 2019’dan bu yana Aras Kargo Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Utku Ayyarkın, 20 yılı aşkın deneyimiyle şirketin global büyüme, teknoloji, operasyonel mükemmeliyet odaklı dönüşümüne liderlik ediyor.
Carsten Wallmann - Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyesi, Avusturya Postanesi Türkiye ve CEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı
1973 tarihinde Almanya’da doğan Wallmann, Master eğitimini Almanya’da Freiburg Üniversitesi’nde Hukuk alanında tamamladı. Sonrasında Berlin Yüksek Bölge Mahkemesi’nde katiplik eğitimini tamamlayan Wallmann, Heidelberg Ruprecht Karls Üniversitesi’nde Avrupa iş hukuku alanında doktora yaptı.
Profesyonel kariyerine 2003’te McKinsey & Company’de başlayan Wallmann, 2014 yılında Avusturya Postanesi’ne Strateji ve Kurumsal Gelişim Başkanı olarak katıldı. Nisan 2014 yılından beri Avusturya Postanesi’nde Türkiye ve CEE’den Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.
2020 yılı Ekim ayından itibaren yürütmekte olduğu CEO’luk görevini Barbara Hagen’a devreden Carsten Wallmann, Aras Kargo Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam edecek. Yeni dönemde grubun Orta ve Doğu Avrupa’daki büyüme stratejilerine odaklanacak.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü , Antalya İŞKUR Müdürlüğü ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen "İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kursu" başarıyla tamamlandı. Ön Mu
Kayseri Ticaret Borsası (KTB) öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi büyümeye devam ediyor.Kayseri’nin tarımsal üretim kapasitesini üst seviyeye taşıyacak olan Kayseri Kocasinan Tarıma Dayalı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı güçlendirmek, üretim maliyetlerini düşürmek ve tarımsal kaliteyi artırmak amacıyla yürüttüğü projeler kapsamında kooperatiflere süt soğutma tankı ve sulama borusu desteği sağladı. Desteklerin artarak devam e
İstanbul Ticaret Odası (İTO), 800 bini aşkın üyesine hizmet süreçlerini hızlandırmak ve verimliliği artırmak amacıyla yapay zeka tabanlı uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor.İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Oda’nın 2025 Faaliyet Raporu
Erzurum’da kırmızı et sektörü temsilcileri bir araya geldi, sektörün mevcut durumu konuşuldu.Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mücahid Taylan, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Et ve Süt Kurumu Kurumsal Risk ve Performans Dairesi Başkanı Aydın
Kırıkkale genelindeki köy yollarında asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere saatte 240 ton üretim kapasitesine sahip asfalt plent tesisinin hizmete alınmasıyla birlikte, yol yapım sürecinin daha etkin ve planlı yürütülmesi hedefleniyor.Kırıkkale Valisi M
Türkiye’de tamamlayıcı mesleki emeklilik sisteminin başarılı örneklerinden OYAK, 5 binin üzerinde satış noktasında hizmet veren KOOP Market ile stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda, OYAK üyeleri ve aileleri KOOP Market’ten avantajlı alışve
Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen ‘Türkiye Ekonomisi’nin Nabzı 2025 Analizi ve 2026’ya Bakış’ panelinde konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Kayseri’nin üretim gücünü bölgesel bir kalkınma modeline dönüştüreceğiz" dedi.KTO Konf
Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı: 4 yaralı
Polislerin alkollü sürücüyle imtihanı
03Safranbolu’da araçlar kar altında adeta kayboldu
04Trump-Zelenskiy görüşmesinde 20 maddelik barış planında sona yaklaşıldı
05Aksaray’da okullara 1 gün kar tatili
06TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu
07Bursa’da apartmanın deposunda çıkan yangın paniğe neden oldu: 1 kişi hastaneye kaldırıldı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük