MENÜ

ARF Bio’nun halka arzına 4 kata yakın talep geldi

ARF Bio’nun 25-26 Aralık’ta pay başına 19,50 lira sabit fiyatla gerçekleştirdiği 916,5 milyon lira büyüklüğe ulaşan halka arzına 3,8 kat talep geldi. Her bir bireysel yatırımcıya ortalama 47 pay dağıtıldı. Şirket, 5 Ocak tarihindeki gong töreniyle birlikt

Yayınlanma: 27 Aralık 2025 13:27 Güncelleme: 27 Aralık 2025 12:35
ARF Bio’nun halka arzına 4 kata yakın talep geldi
ARF Bio’nun 25-26 Aralık’ta pay başına 19,50 lira sabit fiyatla gerçekleştirdiği 916,5 milyon lira büyüklüğe ulaşan halka arzına 3,8 kat talep geldi. Her bir bireysel yatırımcıya ortalama 47 pay dağıtıldı. Şirket, 5 Ocak tarihindeki gong töreniyle birlikte Borsa İstanbul’da ARFYE koduyla işlem görmeye başlayacak. Halka arz geliri, iş hacminin geliştirilmesinde ve mikroalg tesisi kurulmasında kullanılacak.

Yeni nesil yeşil dönüşüm vizyonuyla dikkat çeken ARF Bio, 25-26 Aralık tarihlerinde pay başına 19,50 TL sabit fiyatla gerçekleştirdiği talep toplama sürecini başarıyla sonuçlandırdı. Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamamaya göre, toplam 47 milyon TL nominal değerli payların satıldığı halka arzda, toplam halka arz büyüklüğü 916,5 milyon TL oldu. Halka arz edilen payların yüzde 50’sinin yurt içi bireysel yatırımcılara, geri kalan yüzde 50’sinin de yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildiği halka arzda, bireysel yatırımcılardan 3,62 kat, kurumsal yatırımcılardan ise 3,99 kat talep geldi.
Halka arzda 508 bin 244’ü yurtiçi bireysel yatırımcıya, 157’si de yurtiçi kurumsal yatırımcıya olmak üzere toplamda 508.401 yatırımcıya 47 milyon adet payın dağıtım yapıldı. Her bir bireysel yatırımcıya ortalama 47 pay dağıtıldı.
Şirketin halka açıklık oranı yüzde 25,71 olarak tescil edilirken, Şirket payları 5 Ocak 2026 tarihinde gerçekleşecek gong töreniyle Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da ARFYE koduyla işlem görmeye başlayacak.
Halka arz sonuçlarını değerlendiren ARF Bio Yönetim Kurulu Başkan Vekili Melih Arslan, yatırımcıların gösterdiği bu güvenin, atığın ham maddeye dönüştüğü döngüsel modele verilen en büyük destek olduğunu ifade etti. Arslan, "Halka arz sürecimizdeki desteklerinden dolayı Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul yönetimi ile şirketimizin vizyonuna ortak olan tüm yeni yatırımcılara teşekkürlerimizi sunuyorum. Biyogaz ve gübre tesisleriyle temelini attığımız bu ekosistemi halka arz geliriyle tamamlayacağız. Şirketi sadece elektrik enerjisi üreten bir yapı değil, çevreyi temizleyerek katma değer oluşturan bir entegrasyon zinciri olarak tasarladık" ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamaya göre şirket, İzmir Ödemiş’te 2019’da 60 milyon dolarlık yatırımla kurduğu biyogaz ve gübre tesisleriyle hayvansal ve tarımsal atıkları ekonomiye kazandırıyor. 4,8 MW kurulu güce sahip biyogaz santralinde üretilen elektriği YEKDEM kapsamında 2029’a kadar kWh başına 13,3 dolar centten satma hakkı bulunan tesis, yıllık ortalama 36 milyon kWh üretimle yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılıyor. Fermantasyon çıktılarından yıllık toplam 100 bin ton kapasiteli organik ve organomineral gübre üreten entegre yapı, sıfır atık yaklaşımıyla sürdürülebilir tarıma katkı sağlarken yüz binlerce ton karbon emisyonunu da önlüyor. Gold Standard ve CORSIA sertifikaları sayesinde, engellenen emisyon karşılığında karbon kredisi satışıyla gelir yapısını çeşitlendiriyor.
Mikroalg yatırımıyla ithalata bağımlılığı azaltacak
Halka arzdan elde edilen kaynağın en stratejik yönlerinden biri olan mikroalg yatırımı, şirketi biyokimya alanında küresel bir oyuncu haline getirecek. Dünyanın oksijen kaynağı olan mikroalgler, biyogaz üretiminden çıkan karbondioksiti emerek fotosentez yoluyla oksijene dönüştürürken, aynı zamanda gıda, kozmetik ve ilaç sanayisi için yüksek değerli hammadde sunuyor. Tamamına yakını ithal edilen bu stratejik ham maddenin şirket tesislerinde üretilmesiyle Türkiye’nin ithalata bağımlılığının azaltılması ve şirketin yeni bir gelir kalemine kavuşması hedefleniyor.
Sera yatırımı ile döngüsel modeli tamamlanacak
Şirketin döngüsel modelini tamamlayacak bir diğer kritik adım ise 50 bin metrekarelik modern cam sera yatırımı olacak. Enerji üretiminden çıkan atık ısı ve şirketin kendi ürettiği organik gübreyi kullanarak gerçekleştirilecek olan üretim, seradan çıkan bitkisel atıkların yeniden biyogaz tesisine gönderilmesiyle tam bir kapalı devre sistemine dönüşecek. Şirket, bu sistem sayesinde dışarıya hiçbir atık çıkarmadan, çevredeki kirliliği temizleyerek sürdürülebilir yeşil enerji ve tarım ürünleri üretmeye devam edecek.
ETİKETLER: ARF, Bio’nun, halka, arzına, kata
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Reel Kesim Güven Endeksi Aralık ayında 0,5 puan arttı

Reel Kesim Güven Endeksi Aralık ayında 0,5 puan arttı

Aralık ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 0,5 puan artarak 103,7 seviyesinde gerçekleşti.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayı İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endek

Aylık ortalama işgücü maliyeti 45 bin 777 TL oldu

Aylık ortalama işgücü maliyeti 45 bin 777 TL oldu

İşgücü Maliyeti İstatistikleri sonuçlarına göre, 2024 yılında aylık ortalama işgücü maliyeti 45 bin 777 TL olarak gerçekleşti.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı İşgücü Maliyeti İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, 2024 yılında aylık ortalama iş

Siirt’te IPARD III programı kapsamında 41 milyon 216 bin lira hibe desteği

Siirt’te IPARD III programı kapsamında 41 milyon 216 bin lira hibe desteği

Siirt’te IPARD III Programı 6. Başvuru Çağrısı kapsamında 41 milyon 216 bin lira hibe desteği kaynağı kazandırıldı.Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimat ve öncülüğünde, Siirt’te ilk defa ilçe kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan Yerel Eylem Grupları (YEG

Ticaret Bakanlığı’ndan ’asgari ücret’ açıklaması: "Haksız ve ölçüsüz fiyat artışlarına izin verilmeyecek"

Ticaret Bakanlığı’ndan ’asgari ücret’ açıklaması: "Haksız ve ölçüsüz fiyat artışlarına izin verilmeyecek"

Ticaret Bakanlığınca 2026 yılı asgari ücretinin fiyatlama davranışlarına etkisine ilişkin yapılan açıklamada, haksız ve ölçüsüz fiyat artışına izin verilmeyeceği vurgulandı.Ticaret Bakanlığı tarafından 2026 yılı asgari ücretinin fiyatlama davranışlarına e

Turkcell’in ‘Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ Projesi’ mezunlarını verdi

Turkcell’in ‘Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ Projesi’ mezunlarını verdi

Turkcell’in "Geleceği Yazan Kadınlar Yapay Zekâ" programı tamamlandı. "Geleceği Yazanlar" projesi çatısı altında; kadınların yapay zekâ alanında yetkinlik kazanmalarını ve teknoloji üretiminde aktif rol almalarını hedefleyen programın kapanış töreni İstan

Zes, Alkaş ile AVM’lerde şarj istasyonu ağını büyütüyor

Zes, Alkaş ile AVM’lerde şarj istasyonu ağını büyütüyor

Zes, alışveriş merkezlerindeki gücünü artıracak önemli bir iş birliğine imza attı. AVM konsept yönetimi ve kiralama alanında sektörün önde gelenlerinden Alkaş ile iş birliği anlaşması yapan Zes, alışveriş merkezlerindeki elektrikli araç şarj istasyonu ağı

Başkan Değirmenci’den MESS’e tepki

Başkan Değirmenci’den MESS’e tepki

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine başlayan arabulucu sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Değirmenci,

İTO Başkanı Avdagiç’ten ’yeni asgari ücret’ açıklaması

İTO Başkanı Avdagiç’ten ’yeni asgari ücret’ açıklaması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Özellikle Gelir Vergisi dilimlerinin son yıllardaki kayıpları giderecek şekilde güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Böylelikle brüt ücretle net gelir arasında açılan makas, makul seviyelere gerileyec

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 06:07
Güneş 07:36
Öğle 12:33
İkindi 14:59
Akşam 17:20
Yatsı 18:43

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
42
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
39
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
35
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
32
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
29
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
25
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
23
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
23
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
23
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
21
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
18
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
18
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
17
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
15
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
15
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
15
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
13
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
9