Fermente süt ürünleriyle ilgili ürün özellikleri güncellendi. Buna göre fermente süt ürünlerin etiketinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde...
Fermente süt ürünleriyle ilgili ürün özellikleri güncellendi. Buna göre fermente süt ürünlerin etiketinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde 100" gibi ifadeler yer almayacak, süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı yasaklanacak. Ayrıca peynir olarak satılan ancak yoğurt kültürüyle üretilen labne, artık yoğurt ürünleriyle ilgili tebliğ çerçevesinde değerlendirilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi (TGK) Fermente Süt Ürünleri Tebliği, revize edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
Fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerinin belirlendiği Fermente Süt Ürünleri Tebliği'ne göre, kefir ürününün tanımı yeniden düzenlendi. Süzme yoğurdun tanımı ayrıca yapılarak, ürüne dair kriterler belirlendi.
Isıl işlem görmüş fermente süt ürünü için yeni hükümler eklenerek, ürüne ait kriterlerin belirlendiği Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde, yüzde 1 olan ayrana eklenebilecek tuz oranı yüzde 0,8'e düşürüldü. Tebliğ çerçevesindeki ürünlerin üretiminde kullanılan starter kültürlere ilave olarak eklenebilecek yan kültürlerin etiket bilgilerinde belirtilmesi zorunlu hale getirildi.
Tebliğde yapılan bir diğer düzenleme ile ürünlerde laktaz enzimi hariç hiçbir enzimin kullanılamayacağı hükme bağlanırken, üretilecek ürünlerde birden fazla farklı hayvan türüne ait süt kullanılması durumunda, sütün elde edildiği hayvan türlerinin adlarının etikete belirtilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.
Süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımının yasaklandığı yeni düzenlemeli tebliğde, fermente ürünlerin etiketlerinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde 100" gibi ifadelerin yer almayacağı hususuna yönelik düzenleme yapıldı.
Tebliğde bulunan mikrobiyolojik kriterler, TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğiyle aynı olduğundan dolayı ilgili hükümler tebliğ ekinden çıkartılarak, Yönetmeliğe atıf yapıldı.
Öte yandan peynir olarak oldukça fazla ihracatı olan ve peynir mayası kullanılmadan yoğurt kültürü kullanılarak üretilen Labne (labneh), yoğurt ürünleriyle ilgili tebliğde düzenlenmek üzere Fermente Süt Ürünleri Tebliği çerçevesinden çıkarıldı.
Piyasada var olan veya basılı ambalaj materyali olan gıda işletmecilerine, Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nin yeni düzenlenen haline uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023'e kadar geçiş süreci tanındı.
Yapılan düzenleme ile Avrupa Birliği'ne uyumun yanında taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önlenmesinin sağlanması amaçlanıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
UCM Başsavcı Yardımcısı Nazhat Shameem Khan, Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Khan, CNN'e verdiği röportajda, savcılık makamının Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama kararlarını geri çekmek için her
Yerel medyaya göre, büyük bir tayfunun neden olduğu şiddetli yağmurlar Japonya'nın doğusundaki Kanto bölgesinde etkili oldu ve toprak kaymalarına yol açtı. Kyodo News'e göre, toprak kaymaları sonucu evlerinin yıkılmasıyla 70'li ve 80'li yaşlarında iki kad
İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinin kuzeydoğusunda yer alan Silvad beldesine sabah saatlerinde baskın düzenleyen işgalciler, işgal rejimi askerlerinin koruması altında 3 Filistinliye ait onlarca hayvana el koydu. Baskın sırasında beldedeki ev
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, uluslararası ilişkilerde çok taraflılığın önemine dikkat çekerek küresel anlaşmazlıkların çözümünde diyalog zeminine işaret etti. Washington yönetiminin tutumunu eleştiren Lula da Silva, Trump’ın meselele
New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yönelik eleştirilerini sürdürdü. Mamdani, CNN'e verdiği röportajda Netanyahu için "savaş suçlusu" ifadesini kullanarak, Filistin halkına yönelik "korkunç bir
İstanbul'da uyuşturucu madde satışının önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüt
Gazze'deki ateşkes devam etmesine rağmen siyonist işgalcilerin saldırı ve ihlalleri sürüyor. Filistin basınında yer alan bilgilere göre Gazze kentinin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nde Kerim ailesine ait bir evin hedef alındığı hava saldırısında 3 kişi
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmanın yeni operasyonla devam ettiğini açıkladı. Bakan Gürlek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızca İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü
Malatya'da silahlı saldırı: 1 yaralı
Çocukların eğitim sürecinde güvenliğine yönelik iş birliği protokolü imzalandı
03Amasya'da yolcu otobüsü şarampole uçtu: 2'si ağır 24 yaralı
04Danimarka, ABD ve Grönland arasında imzalar atılıyor
05Un, Su Ve Tuz Birleşiyor, Kış Lezzetleri Ortaya Çıkıyor
06Deprem Enkazından Ekonomiye Yaklaşık 300 Milyon TL’lik Katkı
07Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu bugün başlıyor
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Arca Çorum Fk
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor