Fermente süt ürünleriyle ilgili ürün özellikleri güncellendi. Buna göre fermente süt ürünlerin etiketinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde...
Fermente süt ürünleriyle ilgili ürün özellikleri güncellendi. Buna göre fermente süt ürünlerin etiketinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde 100" gibi ifadeler yer almayacak, süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımı yasaklanacak. Ayrıca peynir olarak satılan ancak yoğurt kültürüyle üretilen labne, artık yoğurt ürünleriyle ilgili tebliğ çerçevesinde değerlendirilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi (TGK) Fermente Süt Ürünleri Tebliği, revize edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
Fermente süt ürünlerinin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerinin belirlendiği Fermente Süt Ürünleri Tebliği'ne göre, kefir ürününün tanımı yeniden düzenlendi. Süzme yoğurdun tanımı ayrıca yapılarak, ürüne dair kriterler belirlendi.
Isıl işlem görmüş fermente süt ürünü için yeni hükümler eklenerek, ürüne ait kriterlerin belirlendiği Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nde, yüzde 1 olan ayrana eklenebilecek tuz oranı yüzde 0,8'e düşürüldü. Tebliğ çerçevesindeki ürünlerin üretiminde kullanılan starter kültürlere ilave olarak eklenebilecek yan kültürlerin etiket bilgilerinde belirtilmesi zorunlu hale getirildi.
Tebliğde yapılan bir diğer düzenleme ile ürünlerde laktaz enzimi hariç hiçbir enzimin kullanılamayacağı hükme bağlanırken, üretilecek ürünlerde birden fazla farklı hayvan türüne ait süt kullanılması durumunda, sütün elde edildiği hayvan türlerinin adlarının etikete belirtilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.
Süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin kullanımının yasaklandığı yeni düzenlemeli tebliğde, fermente ürünlerin etiketlerinde "köy", "ev", "geleneksel, çiftlik" ve "yüzde 100" gibi ifadelerin yer almayacağı hususuna yönelik düzenleme yapıldı.
Tebliğde bulunan mikrobiyolojik kriterler, TGK Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğiyle aynı olduğundan dolayı ilgili hükümler tebliğ ekinden çıkartılarak, Yönetmeliğe atıf yapıldı.
Öte yandan peynir olarak oldukça fazla ihracatı olan ve peynir mayası kullanılmadan yoğurt kültürü kullanılarak üretilen Labne (labneh), yoğurt ürünleriyle ilgili tebliğde düzenlenmek üzere Fermente Süt Ürünleri Tebliği çerçevesinden çıkarıldı.
Piyasada var olan veya basılı ambalaj materyali olan gıda işletmecilerine, Fermente Süt Ürünleri Tebliği'nin yeni düzenlenen haline uyum sağlamaları için 31 Aralık 2023'e kadar geçiş süreci tanındı.
Yapılan düzenleme ile Avrupa Birliği'ne uyumun yanında taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önlenmesinin sağlanması amaçlanıyor.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, MTTB Siyaset Okulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin vesayet zincirlerini kırdığını ve küresel siyasette oyun kurucu bir aktöre dönüştüğünü vurguladı. Yeni anayasanın bir zorunluluk olduğunu belirten Gürlek, "Güçlü olmayanın ad
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımladı. MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, İç Ege, Akd
Türk Kızılay, 2026 yılı Kurban Bayramı kapsamında gerçekleştireceği vekâletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını ve ücretlerini kamuoyuyla paylaştı. "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatalım" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında vekâlet bedelleri b
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından düzenlenen çalıştayda, raku fırını tasarımı ve pişirimi uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü tarafından “Raku Fırını Tas
Başka bir şehirde yaşamak, memleket gündeminden kopmayı gerektirmez. Düzenli yerel haber takibi, uzaklığı daha yönetilebilir hale getirir.
Kurumlar vergisi mükellefleri için 2025 hesap dönemine ait beyan ve ödeme maratonunda sona gelindi. Mükelleflerin, yasal yükümlülüklerini yerine getirmeleri için belirlenen süre yarın mesai bitimiyle birlikte doluyor. Beyannameler İçin Son Çağrı 2025 yıl
Adıyaman’da düzenlenen Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması, 30 kulüp ve yaklaşık 600 sporcunun katılımıyla büyük bir coşku içinde tamamlandı. Adıyaman, Kulüpler Arası Halk Oyunları Bölge Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Yeni Mahalle Kapalı Spor S
Malatya İş İnsanları Platformu Başkanı Ahmet Özköse, MTTB tarafından düzenlenen Siyaset Okulu programını gençlerin bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından kıymetli bulduklarını söyledi. Milli Türk Talebe Birliği tarafından düzen
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük