Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 14 Ekim 2013 - 11:34 Yorum: 0

Artık mazeret üretebilecek bir durumları kalmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kırcami bölgesindeki imar planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığından gerekli onayları aldıklarını belirtti.

Artık mazeret üretebilecek bir durumları kalmadı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kırcami bölgesindeki imar planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığından gerekli onayları aldıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Kırcami bölgesindeki imar planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığından gerekli onayları aldıklarını belirterek, "Şimdi planı yapma sorumluluğu büyükşehir belediyesine ait. Artık mazeret üretebilecek bir durumları kalmadı" dedi.

Türel, AK Parti il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kırcami bölgesindeki çevre düzeni planlamasının Antalya'nın uzun yıllardır kanayan yarası haline dönüştüğünü söyledi. Planın kendisinin büyükşehir belediye başkanlığı döneminde tamamladığını anlatan Türel, 2009'daki seçimlerin ardından kendisinden sonra gelen yönetimin açtığı dava sonucu planın Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildiğini kaydetti.

Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın İçişleri Bakanlığınca "Kamu yararı kararı" ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca "100 binlik Çevre Düzeni Planı" onayı verilmediği sürece bölgede plan yapmayacağını açıkladığını dile getiren Türel, Akaydın'ın soruna çözümsel yaklaşmadığını ifade etti.

Kırcami bölgesindeki plan sorunun çözülmesi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirten Türel, "Kırcami bölgesindeki imar planı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığından gerekli onayları aldık, şimdi planı yapma sorumluluğu büyükşehir belediyesine ait. Artık mazeret üretebilecek bir durumları kalmadı" diye konuştu.

Hükümet olarak gerekli sorumluluğu yerine getirdiklerini vurgulayan Türel, planın halkın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden revize edilmesini ve bölge halkının isteklerine uygun olarak yapılmasını istediklerini bildirdi.

Türel, plan yapıldığı takdirde Kırcami bölgesindeki imar ile ilgili sorunların aşılacağını ifade etti.

Yolsuzluk iddiaları

Toplantıda bir gazetecinin, "Yerel bir gazetede belediye başkanlığınız döneminde Altın Portakal Film Festivali'ndeki harcamalarla ilgili yolsuzluk yapıldığı yönünde haberler yayınlandı, bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna Türel, 2009 yılında yapılan seçim döneminde de aynı iddialarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığına işaret eden Türel, bu iddialara cevap vermeye gerek duymadığını söyledi.

Olayı yargıya taşıdığını ifade eden Türel, şunları söyledi:

"Bu iftiraların cevabını yargıda 5 senedir defalarca verdim. Bu konularla ilgili hakkımda bir tek dava dahi açılmadı. Seçim döneminde olduğumuz için bu iftiralar, yeniden pişirilip kamuyouna yeniden sunuluyor. İddiaların büyük bir bölümü Antalya Kültür Sanat Vakfı ile ilgilidir. Vakfın genel kurullarında bu harçamaların hepsi uygun görülmüştür."

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber