Artvin’de Türk güreşinin efsane ismi merhum Mehmet Sosanoğlu anısına, uluslararası düzeyde bir güreş turnuvası düzenlendi.Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Türk Dün...
Artvin’de Türk güreşinin efsane ismi merhum Mehmet Sosanoğlu anısına, uluslararası düzeyde bir güreş turnuvası düzenlendi.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Türk Dünyası Mehmet Sosanoğlu Uluslararası Serbest ve Grekoromen Güreş Turnuvası, Artvin Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu bir törenle başladı. 12 farklı ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı organizasyonda, Türkiye’nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan, İnguşetya, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Ukrayna’dan sporcular mindere çıktı. Turnuvada ayrıca 12 hakem ve 25 antrenör görev aldı.
Açılış töreni ülkelerin tanıtım seremonisi ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterisinin ardından müsabakalara geçildi. Turnuvada çeşitli yaş kategorilerinde dereceye giren sporculara ’Türk dünyası güreş şampiyonu’ ünvanı verilerek madalya takdim edildi.
"Gazze ve Doğu Türkistan’ı unutmadık"
TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Enes Kayabaşı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, organizasyona 12 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katıldığını belirterek, "Artvin il temsilciliğimizin gayretleriyle, Artvin Valiliğimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve hayırseverlerimizin desteğiyle çok güzide bir organizasyona imza atıyoruz. Özellikle Azerbaycan, Gürcistan ve İran gibi kardeş ülkelerimizin burada olması bizleri ayrıca onurlandırıyor" dedi.
TÜGVA’nın spor faaliyetleri kapsamında Gazze ve Doğu Türkistan’daki zulümlere de dikkat çektiklerini söyleyen Kayabaşı, "Biz, nerede bir mazlum varsa onun sesi olmaya gayret ediyoruz. Bu organizasyon da bu anlamda büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.
Hasan Kara: "Güreş kültürünü yaşatmak istiyoruz"
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Kara ise turnuvanın merhum Mehmet Sosanoğlu’nun anısına düzenlendiğini hatırlatarak, "İki gün sürecek organizasyonda grekoromen ve serbest stil güreş müsabakaları yapılmakta. Amacımız hem Mehmet Sosanoğlu’nun ismini yaşatmak hem de gençlerimizde spor bilincini artırmak. Gazze’deki kardeşlerimizin sesi olmayı da ihmal etmedik" dedi.
Organizasyonu geleneksel hale getirmeyi planladıklarını da ifade eden Kara, tüm güreşseverleri gelecek yıl yapılacak turnuvaya da davet etti.
Ali Sosanoğlu: "Babamın adını yaşatmak gurur verici"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Ali Sosanoğlu ise turnuvanın kendisi ve ailesi için çok anlamlı olduğunu aktararak, "Rahmetli babam Mehmet Sosanoğlu’nun adına düzenlenen bu turnuvanın bir parçası olmak çok kıymetli. Eğer bugün bu görevdeysem, onun bana öğrettikleri ve verdiği emek sayesindedir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" diye konuştu.
Turnuvaya Gürcistan’dan katılan antrenör Zaza Vadrize da, "Bu organizasyon için Gürcistan’dan 30 sporcu getirdim. İlk defa yapılan böyle büyük bir şampiyonada yer almak gurur verici. Beni davet eden ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Her şey çok iyi organize edilmiş, memnunuz" dedi.
Makedonya’dan turnuvaya katılan 52 kilodaki güreşçi Abdülaziz Azizi, "İlk rakibim Gürcistanlıydı ve onu yendim. Hedefim diğer rakipleri de yenerek şampiyon olmak. Makedonya’da yaklaşık 5 yıldır güreş yapıyorum. Buradaki organizasyon çok güzel. Farklı ülkelerden gelen rakiplerle güreşmek büyük bir deneyim" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco, son oynadıkları Brann maçı 11’ine göre Konyaspor müsabakasına 3 değişiklikle çıktı.Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Fenerbahçe, sahasında Konyaspor ile karşılaşıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Te
Okul Sporları Hentbol Gençler Grup Şampiyonası, 16-19 Aralık tarihleri arasında Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Dört gün boyunca sürecek müsabakalarda; 8 ilden toplam 18 takım 300 sporcu mücadele edecek.Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesind
Zonguldak’ta düzenlenen 11. Uluslararası Madenci Kupası Judo Turnuvası, 7 ülke ve 37 ilden yaklaşık bin 400 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Turnuvada mücadele eden Düzceli sporcular madalyalarla döndü.Bu yıl 11. düzenlenen 11. Uluslararası Madenci
Trabzonspor’un Arnavut oyuncusu Ernest Muçi, Süper Lig’de çıktığı son 4 maçta 6 gol kaydederek seriye devam etti. Üst üste 4 müsabakada da gol sevinci yaşayan başarılı futbolcu, yeni bir rekora da imza attı.Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Beşiktaş’ı
TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligde lider konumda bulunan Muğlaspor, 17. hafta mücadelesinde Karaman Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Yeşil-beyazlı ekip, 16 Aralık 2025 Salı günü saat 14.00’te Muğla Atatürk Stadyumu’nda sahaya çıkacak.Sezon boyu
Konferans Ligi ve Süper Lig’de üst üste alınan kötü sonuçların ardından taraftara mesaj veren Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Teknik Direktör Thomas Reis ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalayacaklarını açıkladı.Süper Lig’de ve Konferans Ligi’nde 6 maçtır
Beşiktaş Asbaşkanı Murat Kılıç, son haftalarda yaşanan hakem ve VAR uygulamalarının Beşiktaş camiasını ciddi şekilde rahatsız ettiğini belirterek, "Bu saatten sonra Beşiktaş ile uğraşmaktan vazgeçsinler. Sabrımızı zorlamasınlar" dedi.Beşiktaş Asbaşkanı Mu
İzmir Süper Amatör Lig A Grubu’nun 11. haftasında Aliağa Helvacıspor, sahasında karşılaştığı Ulukent Gençlikspor’u 7-0 mağlup etti.Helvacı Stadı’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Aliağa Helvacı Spor, 14. dakikada Muhammet Nadir Gül, 33 v
Güllü’nün oğlu savcıya müşteki olarak ifade verdi: "Atacağım camdan, atlayacak mısın camdan kelimelerini ablam Tuğyan söylüyor"
Kayseri’de esnaf, boğazına şeker kaçan bebeği heimlich manevrasıyla kurtardı... O anlar kamerada
03Kocaeli’de 16 yaşındaki genç evde başından vurulmuş halde bulundu
04Bitlis’te okullar bir gün süreyle tatil edildi
05Tokat Belediyesi’nde dinleme cihazı soruşturmasında 2 kişi tutuklandı
06Kırıkkale’de park halindeki otomobil yandı
07Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük