Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 04 Temmuz 2023 - 11:26 Yorum: 0

DEÜ, öğrenciler için enerjisini güneşten alan ‘Akıllı Çardak’ üretecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü, öğrencilerin kullanımı için yüzde 40’ı geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen ve enerjisini güneşten alan ‘Akıllı Çardak’ üretimi için çalışma başlattı. Banklar güneş panelleriyle...

DEÜ, öğrenciler için enerjisini güneşten alan ‘Akıllı Çardak’ üretecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü, öğrencilerin kullanımı için yüzde 40’ı geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen ve enerjisini güneşten alan ‘Akıllı Çardak’ üretimi için çalışma başlattı. Banklar güneş panelleriyle elektrik üretecek, içindeki pillerle akıllı cihazlar için şarj istasyonu görevi görecek ve wi-fi bağlantısıyla öğrencilere hizmet verecek.
Dokuz Eylül Üniversitesi, kampüslerinde öğrencilerin kullanımına yönelik Akıllı Çardak üretmeye başlıyor. Öğrencilerin ihtiyaçları yönünde projelendirilen çardakların üretiminde sürdürülebilirlik esas alınarak geri dönüşümlü malzemeler tercih edildi. Akıllı Çardakların gelecek öğretim döneminde DEÜ’nün tüm kampüslerinde hizmete girmesi planlanıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversite Üst Yönetimi olarak, kaliteli eğitim ve uluslararasılaşma hedeflerinin yanında öğrencilerimiz kampüs içerisindeki ihtiyaçlarına yönelik olarak da projeler yürütüyoruz. Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan saha araştırmaları sonucunda, öğrencilerimizin ders saatleri dışında zaman geçirdiği kampüs alanlarında, çağımız teknolojilerini içinde barındıran bir proje hazırlandı. Akıllı Çardak adı verdiğimiz bu örnek proje ile üzerinde bulunan güneş enerjisi panellerinden elektrik üreten, aynı zamanda şarj ünitesi görevi gören, kablosuz internet bağlantıya sahip fonksiyonel ürünler, kampüslerimizde hizmet verecek” dedi.

Patent başvurusu yapılacak
Hazırlanan çalışmanın örnek bir proje olduğunu ifade eden Rektör Nükhet Hotar, “DEÜ olarak hemen her yerleşkemizde Sıfır Atık Belgesi’ne sahibiz. Üniversitemizin sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji imkanlarından yararlanma ve Sıfır Atık hedefleri yönünde şekillenen bu proje tamamen çevreye duyarlı şekilde hazırlanıyor. Kampüslerimizde kullanılmayan metal ve ahşap malzemelerle üretilen çardakların projesi için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuracağız. Bundan sonra da bu alandaki çalışmalarımızı aynı kararlılık ve duyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber