Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:43 Bursa’da eğlence merkezinde silahlı kavga: 1 yaralı04:30 Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı04:02 Kadıköy’de bir apartmanın otoparkında bulunan araç alev topuna döndü03:24 Polislere destek için polis merkezine akın ettiler02:51 Vali Varol, 2 polisin şehit olduğu polis merkezinde incelemelerde bulundu02:01 Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir...01:26 Ardahan’da pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş açan şahıs etkisiz hale ge...01:24 Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı01:00 Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil takla attı: 2 y...00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...
Kültür 03 Mart 2024 - 09:50 Yorum: 0

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 5. Klasik Müzik Festivali müzikseverlerle buluştu

Ataşehir Belediyesi tarafından gelenek haline gelen ve ülkemizde geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenmek durumunda kalınan 5’inci Klasik Müzik Festivali Adıyaman Filarmoni Orkestrası ile başladı.Ataşehir Belediyesi...

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 5. Klasik Müzik Festivali müzikseverlerle buluştu

Ataşehir Belediyesi tarafından gelenek haline gelen ve ülkemizde geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenmek durumunda kalınan 5’inci Klasik Müzik Festivali Adıyaman Filarmoni Orkestrası ile başladı.
Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Klasik Müzik Festivali, geçtiğimiz yıl yaşanılan depremler nedeniyle ertelenmişti. Bu yıl Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festival Adıyaman Filarmoni Orkestrası’nın katılımıyla başladı. Ünlü orkestraların, opera topluluklarının ve sanatçıların katılacağı Klasik Müzik Festivali 2 Mart’ta başlayıp, 16 Mart tarihine kadar devam edecek. Ataşehir Klasik Müzik Festivali deprem bölgesinden gelen Adıyaman Filarmoni Orkestrası ile başlarken Golden Horn Brass, İstanbul Opera Ensemble, Şirin Pancaroğlu, Viva l’Opera, Anadolu Quartet, Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Marmara Flüt Orkestrası da müzikseverlerle önümüzde günlerde bir araya gelecek.

"Bu festival bize can suyu verecek"
Adıyaman Filarmoni Orkestrası Şefi Özgür Oğuz, "Başımızdan çok büyük bir felaket geçti. Toparlanmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar bugün gönüllü arkadaşlarla sahnede olacağız. Tekrardan yaşama dönmeye çalışıyoruz. 2012 yılından bu yana bu mücadeleyi veriyoruz. Temel amacımız, Adıyaman Filarmoni Derneği olarak diğer Türkiye’deki filarmoni dernekleri gibi bölge devlet senfoni orkestrasının kurulmasına ön ayak olmak. Salgın ve depremle birlikte ekip arkadaşlarımızı kaybettik. Bugün Ataşehir 5. Klasik Müzik Festivali can suyu verecek" dedi.
Sanatçı Gülsin Onay ise, "Çok güzel bir festival. Daha önce de yer almıştım bu festivalde. Büyük zorluklarla pandemi olsun, deprem olsun biz acaba olur mu, olmaz mı diye düşünürken yeniden yapılması beni çok mutlu etti. Açılış konseri de çok anlamlı bir konser oluyor. Adıyaman depremde en çok hasar alan bizi acıya boğan bir yer, orada yeni kurulmuş filarmoni orkestrası tam yol alacakken her şeylerini kaybediyorlar. Böyle bir dönemden sonra şef Özgür Oğuz’un çabasıyla yeniden konserlere başlıyorlar" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber