MENÜ

Ataşehir’de Cumhuriyet’in 102. yılına özel baloda unutulmaz gece

Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü, Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği görkemli Cumhuriyet Balosu ile büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Ataşehir’de ilk kez gerçekleştirilen balo, katılımcılara hem duygusal hem de gurur dolu anlar yaşattı.29 Ekim Cumhuriyet

Yayınlanma: 28 Ekim 2025 11:28 Güncelleme: 28 Ekim 2025 13:35
Ataşehir’de Cumhuriyet’in 102. yılına özel baloda unutulmaz gece
Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü, Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği görkemli Cumhuriyet Balosu ile büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Ataşehir’de ilk kez gerçekleştirilen balo, katılımcılara hem duygusal hem de gurur dolu anlar yaşattı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak düzenlenen Cumhuriyet Balosu, Ataşehir Belediyesi tarafından İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ataşehir’de ilk kez düzenlenen bu anlamlı gece, Cumhuriyet’in 102. yılına yakışır bir coşku ve gurur atmosferinde geçti. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve eşi Elif Duygu Adıgüzel, salon girişinde konukları karşılayarak tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet coşkusuna ortak olan davetliler, gece boyunca unutulmaz anlar yaşadı.

"Cumhuriyet, geleceğe umut olmanın adıdır"
Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Cumhuriyet’in 102. yılını coşkuyla kutladıklarını belirterek, "Bugün burada 102 yıllık bir bağımsızlık destanının, bir medeniyet yürüyüşünün, bir varoluş mücadelesinin kutlaması için bir araya geldik. Cumhuriyet’imizin 102. yılı kutlu olsun" dedi. Konuşmasında Cumhuriyet’in kazanımlarına vurgu yapan Başkan Adıgüzel, "102 yıl önce karanlığın içinden, çaresizliğin içinden Cumhuriyet doğdu" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet’in, eşit yurttaşlık duygusuyla onurlandırılan milyonlarca kimliğin hikayesi olduğunu belirten Adıgüzel şöyle devam etti:
"Cumhuriyet, tarlasında alın teriyle üreten çiftçinin, sınıfta geleceği inşa eden öğretmenin, beyaz önlüğüyle insan hayatına umut olan hekimin, mikrofon başında aydınlığı anlatan sanatçının, kitabının sayfaları arasında hayal kuran gençlerin ve yarınlara umut olan çocuklarımızın hikayesidir. Cumhuriyet, köydeki çocuğun kentteki çocukla aynı hayali kurması hikayesidir."
Ataşehir’de ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Balosu’nun geçmişe vefa niteliği taşıdığını söyleyen Adıgüzel, "Sağolsun Hüseyin Özkan hocamız koleksiyonunu bizlerle paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi kıyafetlerinin birebir imitasyonlarından oluşan bu özel koleksiyon, üç gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Osmanlı döneminden Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan bir tarih yolculuğu sunuyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmasının sonunda geleceğe dair umut mesajı veren Adıgüzel, "Evet, geçmişe vefa için buradayız ama aynı zamanda geleceğe umut olmak için de buradayız. Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve yükseltmek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız görevimiz, vicdani sorumluluğumuzdur" dedi.
Gecenin sunuculuğunu üstlenen sanatçı Tuğba Özay, baloya renk kattı. İlyas Güryalçın’ın seslendirdiği Cumhuriyet şarkılarıyla salonu dolduran yüzlerce kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Cumhuriyet coşkusunun doruğa ulaştığı gecede, ADD Ataşehir Şubesi tarafından organize edilen Nağme Halk Dansları Topluluğu’nun sergilediği Vals Dansı gösterisi büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından katılımcılar, ellerindeki bayraklarla hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet’in 102. yılını kutladı.
Program kapsamında ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği askeri ve sivil kıyafetlerin birebir örneklerinden oluşan özel sergi de büyük ilgi gördü. Konuklar, sergide yer alan tarihi kıyafetleri yakından inceleyerek Atatürk’ün yaşamına ve dönemin ruhuna tanıklık etti.
Cumhuriyet Balosu’na CHP İstanbul Milletvekilleri Fethi Açıkel, Ali Gökçek, CHP YDK Kurulu Üyesi Av. Aysemin Gülmez, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, CHP İstanbul İl Yöneticileri Celal Yalçın, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Av. Atakan Anıl Dizdaroğlu, Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Kayauluyılmaz, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra davetliler katıldı.
ETİKETLER: Ataşehir’de, Cumhuriyet’in, 102., yılına, özel
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Avrupa'da uçaklarda bomba ihbarı devam ediyor: Çok sayıda uçak acil iniş yaptı

Avrupa'da uçaklarda bomba ihbarı devam ediyor: Çok sayıda uçak acil iniş yaptı

Güvenlik önlemleri kapsamında bazı uçaklar rotalarını değiştirerek farklı havalimanlarına iniş yaparken, bazı uçaklara da savaş uçakları eşlik etti. İrlanda merkezli Aer Lingus hava yolu şirketinden yapılan açıklamada, Dublin-Roma seferini yapan EI402 sef

Kastamonu, Zonguldak ve Tekirdağ'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Kastamonu, Zonguldak ve Tekirdağ'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinde iki gündür etkisini sürdüren kuvvetli sağanak yağışlar, Kastamonu, Zonguldak ve Tekirdağ'da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışların neden olduğu su baskınları, heyelanlar ve altyapı sorunları nedeniyle çok sayıda

Kovancılar’da minibüs traktöre çarptı: 1’i ağır 2 yaralı

Kovancılar’da minibüs traktöre çarptı: 1’i ağır 2 yaralı

Kaza, Kovancılar ilçesine bağlı Çınaz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kovancılar’dan Karakoçan istikametine seyreden 23 LC 667 plakalı minibüs, önünde ilerleyen 23 K 2098 plakalı traktöre arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çı

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Bangladeş'te asgari ücret protestoları: Yüzlerce fabrika kapandı

Polis ve görgü tanıklarının aktardığına göre, başkent Dakka'da günlerdir süren gösterilerin ardından kentin çevresindeki sanayi bölgelerinde de şiddet olayları yaşandı. Dakka dışındaki Narayanganj bölgesine bağlı Fatullah'ta göstericiler ile polis arasınd

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

Sanders: İran savaşı yasa dışı ve anayasaya aykırı

ABD'de 03 Kasım'da yapılan ara seçimlerin ardından dış politikaya ilişkin tartışmalar yoğunlaşırken, Vermont Senatörü Bernie Sanders'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. CNN'e verdiği röportajda konuşan Sanders, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu elde

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

TEDB Genel Başkanı Hakan Akçam: İlk kez ev alacak vatandaş tapu harcından muaf tutulmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın imzasını taşıyan, Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette arınma, siyasi etik ve yolsuzlukla mücadele

Siyasette etik arınmanın; şeffaflık, hesap verebilirlik ve liyakat ilkelerinin tam anlamıyla yerleşmesiyle mümkün olduğu ifade edilir. Ancak bu hedeflerin önünde yapısal, yasal ve toplumsal birtakım engeller var. Peki, bu engeller nasıl aşılacak? MHP Gene

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa'da belgesiz balık taşıyan araca 103 bin TL ceza

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Birecik ilçesinde gerçekleştirilen yol kontrolünde belgesiz balık ele geçirildi. Birecik Otoyol Jandarma Komutanlığı ekiplerince 31 Ekim tarih

Malatya Namaz Vakitleri

Yükleniyor...

00:00:00

İmsak 05:28
Güneş 06:51
Öğle 12:15
İkindi 15:04
Akşam 17:30
Yatsı 18:48

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
25
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
23
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
22
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
19
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
16
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
15
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
14
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
11
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
11
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3