Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türk Anneler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türk Anneler Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
Türk Anneler Derneği Başkanı Filiz Pasin dernek binasında düzenlenen kahvaltı programında yaptığı açıklamada, Prof Dr Çomaklı'yı derneklerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, dernek olarak önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti.
Prof. Dr. Çomaklı ise sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapmaya büyük önem verdiklerini belirterek, bugüne kadar 16 sivil toplum kuruluşuyla bir araya geldiklerini ifade etti.
Atatürk Üniversitesinin kentin beyni olduğunu belirten Prof. Dr. Çomaklı, üniversitelerin toplumla entegrasyonunu önemsediklerini ifade etti.
Çomaklı, Atatürk Üniversitesince hazırlanan Yeni Nesil Tasarım ve Dönüşüm Projesiyle, istişare kültürüne önem verdiklerini söyledi.
Performansa dayalı hizmet modeliyle akademik değerlendirme yaptıklarını belirten Prof Dr Çomaklı, "Yapılan çalışmalarla ciddi yapısal değişimler oldu. Bölümler bazında akreditasyon oldu. Atatürk Üniversitesi, araştırma üniversitesi oldu. Daha önceden 30 olan paten başvurusu 100'e yükseldi. 20'ye yakın tescil gerçekleşti. Üniversite kurumsal bir yapıya oturdu. Eğitimde mükemmeliyetçiliği önemsiyoruz. Performansa dayalı yönetime geçtik, çalışanla çalışmayanı bir tutmuyoruz. Cumhurbaşkanımızın elinden iki ödül aldık. Bunlardan biri büyük veri, dijital dönüşüm alanındaydı. Büyük data, dönüşümde büyük yol aldık. Akademisyenlerimizle yemek programlarında bir araya gelip, ortak akıl oluşturuyoruz. Gerçek milliyetçilik, gerçek vatanseverlik görevini en iyi şekilde yapmaktır. Üniversiteyi şehirle barıştırdık. STK'larla sosyal kültür ve toplum yararına çalışmalar yapıyoruz. Görevimizin farkındayız, şehrin beyniyiz" dedi.
Her kente üniversite kurulmasının gelişim açısından önemli olduğunu belirten Prof Dr Çomaklı, "Cumhurbaşkanımızın her şehre üniversite kurması önemli bir çalışmadır. Üniversiteler gelişmenin en önemli aktörleridir" diye konuştu.
Atatürk Üniversitesinde beyin göçü yaşanmadığını belirten Prof Dr Çomaklı, "Şu an üniversitemizde bin 550 öğretim üyemiz bulunuyor. Üniversitemizde beyin göçü yaşanmıyor, sirkülasyon olabiliyor. Tıp Fakültemiz ve Araştırma Hastanemiz sağlıkta tarih yazıyor. Hiç bir hastamız geri dönmüyor. Bölgeye hitap eden bir hastaneyiz" dedi.
Programa Prof Dr Prof. Dr. Ayşe Bayrakçeken Yurtcan, Prof. Dr Atila Keskin, Prof. Dr. Mustafa Sözbilir, Prof Dr Turgut Göğebakan, Prof Dr Hüseyin Özer, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof Dr Yücel Kadıoğlu, Dr Öğretim Üyesi Ahmet Tevfik Kıyıcı, Türk Anneler Derneği Başkan Yardımcısı Gülcan Nazlı ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Eren Çakmak, "Mutfakta Dönüşüm Var-Lezzetlerin Sıfırıncı Noktası" sloganıyla düzenlenen Ulusal Sıfır Atık Yemek Yarışması’nda, Türkiye birincisi olarak önemli
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
05İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
06Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
07YENİ Parti’de Genel Başkanlık Heyecanı: Malatya’da Üyeler Sandık Başına Gitti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor