Ağustos ayında vefat eden Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bir programla anıldı.Kültür Merkezi Kemal Bıyıkoğlu Salonunda gerçekleşen etkinlikte, A...
Ağustos ayında vefat eden Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucusu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bir programla anıldı.
Kültür Merkezi Kemal Bıyıkoğlu Salonunda gerçekleşen etkinlikte, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TYB şube başkanları, birlik üyeleri ve çok sayıda öğrenci hazır bulundu.
"Anadolu’yu Mayalayan Bir Kültür Öncüsü D. Mehmet Doğan" Panelinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, D. Mehmet Doğan’ın Türk kültür ve düşünce hayatına yaptığı katkılara dikkat çekti. Hacımüftüoğlu, Doğan’ın sadece bir yazar değil, aynı zamanda fikirleri ve eserleriyle topluma yön veren önemli bir kültür insanı olduğunu belirterek, “D. Mehmet Doğan’ın ömrü boyunca verdiği kültürel mücadele, bizlere de ilham olmaya devam edecek. Onun eserleri ve fikirleri, gelecek nesillere rehberlik etmeyi sürdürecek” dedi.
Başkan Sekmen: "D. Mehmet Doğan Gençler İçin Gerçek Bir Rol Modeldir"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de konuşmasında, D. Mehmet Doğan’ın mücadelesi, vatan sevgisi ve ahlaki değerlere olan bağlılığıyla gençler için gerçek bir rol model olduğunu ifade etti. Sekmen, Doğan’ın İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’la olan manevi bağını vurgulayarak, “Doğan, tıpkı Mehmet Akif gibi eserleriyle toplumumuza yön veren, ahlaki ve kültürel zenginliklerimize katkıda bulunan ender şahsiyetlerden biridir” dedi.
Sekmen, ayrıca Doğan’ın somut eserler ortaya koyan bir aydın olduğunu belirterek, “Onun Türkçe Sözlük eseri, dilimizin korunması ve yaşatılması adına büyük bir boşluğu doldurmuştur. D. Mehmet Doğan gibi isimlerin eserlerini gençlerimize aktararak onların düşünce dünyalarını zenginleştirmeliyiz” diye konuştu.
Program, Panelistlerin Sunumlarıyla Devam Etti
Açılış konuşmalarının ardından, TYB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Gözütok’un moderatörlüğünde düzenlenen panelde; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan “Filozofça Bir Hayat”, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı “Bir Kültür Alpereni” ve TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu “Kelimelerin Asil Muhafızı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.
Panelistler, Doğan’ın Türkiye Yazarlar Birliğini kurarak kültürel anlamda derin çalışmalar yaptığına, Batılılaşma İhaneti ve Büyük Türkçe Sözlük gibi önemli eserlere imza attığına dikkat çektiler. Doğan’ın vatan, kültür ve memleket sevgisiyle dolu bir yaşam sürdüğünü belirten konuşmacılar, bu tür etkinliklerle Doğan’ın fikirlerinin yaşatılmaya devam edeceğini ifade ettiler.
Program, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İSKİ verilerine göre, kentteki barajların su seviyelerinde yaz döneminde yaşanan yağış azlığı ve sıcak hava nedeniyle düşüş sürüyor. Barajlardaki doluluk oranı, 11 Mayıs'ta yüzde 72,05 ile yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Son verilerle birlikte topla
Kudüs'te on binlerce Filistinli, işgalcilerin yoğun önlemleri ve girişlere yönelik kısıtlamalarına rağmen cuma namazını Mescid-i Aksa'nın avlularında eda etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren Kudüs'ün farklı bölgelerinden Aksa'ya ulaşmaya çalışan Fili
Letonya Silahlı Kuvvetleri, sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklama yaptı. Augsdaugava, Preili, Rezekne ve Balvi belediyelerini kapsayan bir hava tehdidi uyarısı yayımlanan açıklamada, vatandaşlara alçaktan uçan veya şüpheli nesnelere yaklaşılmamas
ABD Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu’nun (NTSB) ön raporuna göre Ryanair uçağında tırmanış sırasında sağ motorda yüksek titreşim tespit eden mürettebat, motor gücünü düşürerek kontroller yaptı. Titreşimin sona ermesinin ardından uçak tırmanışına devam etti
Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından her yıl düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin final programı gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce çocuk, hep birlikte Fethi Serin Camii'ne
Çin ve Mısır hava kuvvetlerinin, ağustos ortasından eylül başına kadar Mısır’da “Medeniyet Kartalları 2026” adıyla ortak eğitim tatbikatı düzenleyeceği belirtildi. Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Chen Xi, tatbikatta hava muharebesi taktikleri, hava üstünlüğ
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ile FDA ortaklığında yürütülen salgın incelemesine göre, salgınla ilişkili Salmonella suşunun bulaştığı tespit edilen vakaların sayısı 17 eyalette toplam 98 kişiye ulaştı. Hastalık nedeniyle şu ana kadar 26
Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışmalarda, 5 bin 958 kutu tarihi geçmiş ve 225 adet faturasız kaçak hayvansal ilaç ürünü ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. (İLKHA)
İsviçre'de kuraklık nedeniyle araba yıkama ve çim sulama yasaklandı
MEB, para talep edenlere karşı uyardı
03Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem: 2 kişi hayatını kaybetti
04Jandarma ve Sahil Güvenlik'te atama ve terfiler Resmî Gazete'de
05İran'dan Trump'a Hürmüz Boğazı yanıtı: Ne tweetle ne uçak gemisiyle ele geçirilebilir
06Lavrov'dan Türkiye'nin Karadeniz teklifine yanıt: Saldırıları biz başlatmadık
07Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş Türkiye'ye getirildi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük