Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Kültür 07 Haziran 2022 - 16:04 Yorum: 0

Atık malzemelerden yaptığı modellemelerden sergi oluşturdu

Sinop'ta görev yapan polis memuru Özkan Baloğlu, çevreden topladığı atık malzemeleri "diorama" sanatıyla modelleyerek sergi oluşturdu.

Atık malzemelerden yaptığı modellemelerden sergi oluşturdu

Sinop'ta görev yapan polis memuru Özkan Baloğlu, çevreden topladığı atık malzemeleri "diorama" sanatıyla modelleyerek sergi oluşturdu. 9 yıldır uğraştığı eserler Çevre Haftası Sıfır Atık Projesi'ne örnek olacak önemli bir adım oldu.

Ağrı'da polislik yaptığı sırada kendisindeki yeteneği keşfederek çalışmalarına hobi olarak başlayan Özkan Baloğlu, ürettiği 16 eserini sergiye sundu. Baloğlu'nun yaptığı ürünler, "Türkiye Çevre Haftası" çerçevesindeki "Sıfır Atık Projesi'nde farkındalık oluşturmak adına önemli bir başlangıç olduğunu ve daha da yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Özkan Baloğlu, "Çalışmalarıma 2003 yılında Ağrı'da yaptığım görev sırasında başladım. Malzemeleri tamamıyla atık malzemeler kullanarak, bir araya getirerek kendime özgü tasarım ve hayal gücüne dayalı olarak yaptığım çalışmalar. Kağnı arabasını modelleyerek kendimde bu yeteneği fark ettim, araştırdım. Zaman içinde yaptığım çalışmalarla da kendimi geliştirdim ve gittiğim her ortamda, gezdiğim her yerde işime yarayan atık malzemeleri toplamaya başladım. Şu anda burada 16 tane eserim var, bir tane de yarım, devam ediyor" diye konuştu.

"Önemli bir başlangıç olarak görüyorum"

Baloğlu, küçük çapta yaptığı eserlerin ortalama 2-3 hafta, büyük boyuttaki eserlerinin ise 3-4 ay kadar sürdüğünü belirtti. Aynı zamanda polislik yapan Baloğlu, "Sinop'ta görevliyim, Valimiz ve Emniyet Müdürümüz sergimize geldiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Çevre Haftası Sıfır Atık Projesi kapsamında farkındalık için atılan adımlara önemli bir başlangıç olarak görüyorum bu etkinliği" şeklinde konuştu.

Diorama sanatının ülkemizde yeni gelişmekte olan bir dal olduğunu dile getiren Baloğlu, "Çok fazla uğraşan kimse yok sanatçılarımız yeni yeni bu alanda çalışmalar yapıyor ama ben 9 yıldır aynı şekilde yılmadan usanmadan devam ediyorum" dedi.

Sevda Baloğlu, eşinin sabırla yaptığı sanatı ailecek desteklediklerini söyleyerek, "Kızım da babasına destek oluyor, doğada atık malzemeleri topluyor babası için" ifadelerini kullandı.

Sergiyi ziyaret eden Osman Taşkın Sıfır Atık Projesi'ne verdiği katkıdan dolayı Baloğlu'na teşekkür ederek, "İl Emniyet Müdürlüğümüzde görevli bir arkadaşımızın böyle bir sergiye ulaşması ve valilik tarafından uygun görülerek sergi açılması çok güzle bir olay. Gayet memnunuz, çok güzel" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber