Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, aile kurumunun yalnızca toplumsal değil, ekonomik sürdürülebilirlik açısından da önem taşıdığını vurgulayarak, "Güçlü ekonomi, toplumda güçlü ailelerin varlığıyla mümkün" dedi....
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, aile kurumunun yalnızca toplumsal değil, ekonomik sürdürülebilirlik açısından da önem taşıdığını vurgulayarak, "Güçlü ekonomi, toplumda güçlü ailelerin varlığıyla mümkün" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, ‘Aile ve İyilik’ temasıyla ATO Congresium’da gerçekleştirilen Uluslararası Aile Fuarı kapsamında ATO’nun düzenlediği ‘Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik ve Aile Anayasası’ paneli ATO Başkanı Gürsel Baran moderatörlüğünde yapıldı.
"Aile şirketleri ekonomimizin belkemiğidir"
ATO Başkanı Gürsel Baran panelin açılışında yaptığı konuşmada, ATO’nun fuar kapsamında kurduğu stantta yer alan ‘Güçlü Aile, Güçlü Ekonomi’ sloganına atıfta bulunarak, aile kurumunun yalnızca toplumsal değil, ekonomik sürdürülebilirlik açısından da taşıdığı öneme dikkat çekti. Baran, "Ekonominin üretimden tüketime kadar tüm aşamaları aileyi yakından ilgilendiriyor. Ailemiz, çocuklarımız, ekonomimizin gerçek gücünü ortaya koyuyor. Güçlü ekonomi ancak toplumda güçlü ailelerin varlığıyla mümkün olabilir" diye konuştu.
Aile şirketlerinin hem Türkiye’de hem de dünyada ekonomik yapının omurgasını oluşturduğunu belirten Baran, dünya genelinde şirketlerin yaklaşık yüzde 80’inin, Türkiye’de ise yüzde 90’a yakınının aile şirketi olduğuna dikkat çekti. Baran, "Ancak yapılan araştırmalar, bu şirketlerin yalnızca yüzde 12’sinin üçüncü kuşağa, yüzde 3’ünün ise dördüncü kuşağa geçebildiğini gösteriyor. Yeni kurulan şirketlerin yüzde 85’i ilk beş yılını tamamlayamıyor" sözleriyle şirketlerin sürdürülebilirlik sorununa dikkat çekti.
"İkinci kuşakla ilerleyen bir aile şirketiyiz"
Kendi ticaret hayatından da örnekler veren Baran "Ben de yaklaşık yarım asırlık bir aile şirketinin ortağıyım. Kardeşimle kurduğumuz şirketimizi, bugün ikinci kuşakla birlikte yönetiyoruz. Gençler devreye girdikten sonra e-ticaret gibi yeni alanları işimize entegre ettik. Bu da şirketimizin adaptasyon yeteneğini ve sürdürülebilirliğini güçlendirdi" diye konuştu. Şirketin sürdürülebilirliğinin yalnızca kârla ölçülemeyeceğini belirten Baran, "Karlılık, rekabet gücü, finansal sağlık, doğru yatırımlar, verimli operasyonlar ve pazar şartarına uyum, sürdürülebilirliğin olmazsa olmazlarıdır" ifadelerine yer verdi.
"Aile anayasası, işletmenin pusulasıdır"
Aile şirketlerinin ömrünü uzatmak adına atılabilecek en kritik adımlardan birinin ‘Aile Anayasası’ hazırlamak olduğunu vurgulayan Baran, bu anayasanın, aile bireyleriyle şirket arasındaki ilişkiyi düzenleyerek, bu sayede muhtemel çatışmaların önüne geçilebileceğini dile getirdi.
"Aile yılı kapsamında ATO’da aile çalışma grubu kurduk"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının ‘Aile Yılı’ olarak ilan edildiğini hatırlatan Baran, ATO olarak bu kapsamda çalışmalar yapmak üzere ‘Aile Çalışma Grubu’nu hayata geçirdiklerini anlattı. Baran, "Bugün burada, bu alandaki ilk panelimizi düzenliyoruz. Ancak bu bir başlangıç. Konuyu burada bırakmayacağız, sürdüreceğiz" ifadelerini kullanarak, ATO’nun Fuar’da açtığı stantla da sürece katkı verdiğini dile getirdi.
Programın sonunda Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri Müdürü Hatice Kahyaoğlu tarafından ATO Başkanı Gürsel Baran ve panelistlere anı plaketi takdim edildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, "2026’nın enflasyonla mücadelede sonuçların alınacağı bir yıl olacağına inanıyorum. Makroekonomik istikrarın sağlanması için yeni yılda yapısal reformları hayata geçirmeliyiz" dedi.ASO Başkanı Ardıç, yayımlad
Dolar 42,9410 liradan, euro ise 50,6650 liradan güne başladı.İstanbul Kapalıçarşı’da 42,9390 liradan alınan dolar 42,9410 liradan, 50,6630 liradan alınan euro ise 50,6650 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 42,93 liradan, euro ise 50,56 liradan satılmı
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde genç girişimci kardeşler Aytaç ve Ahmet Ünlükoç, 25 farklı üzüm çeşidinde bu yıl 700 bin fidan üretim hedefiyle hem bölge tarımına hem de istihdama güçlü bir ekonomik katkı sağlıyor. Fidan üretiminde 2 bin 500 kişiye istihdam
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kar yağışının fındık başta olmak üzere tarım ürünleri için yararlı olduğunu söyledi.Bölgede geçen haftalarda yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Haf
Aksa Enerji, Özbekistan’ın Buhara kentindeki 50 yıllık bir okulun spor salonunu yeniledi. Yenilenen salon, 700’den fazla öğrenciye spor yapma imkânı sunuyor. Şirketin faaliyet gösterdiği tüm coğrafyalarda toplumsal gelişime katkı sunma vizyonuyla topluma
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Küresel ekonomik gelişmeler Türkiye için risklerle birlikte fırsatları da beraberinde getiriyor. 2026 yılı Türkiye ekonomisinin daha sağlam temellere oturduğu bir yıl olacak" dedi.Ankara Tic
Yılbaşı alışverişi için Edirne’yi tercih eden Bulgaristan vatandaşları, dönüş yolunda sınır kapılarında yoğunluğa neden oldu.Komşu ülke Bulgaristan’dan yılbaşı öncesi Edirne’ye gelen çok sayıda vatandaş, yeni yıl alışverişlerini tamamladıktan sonra ülkele
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2025 yılında, geçen yıla oranla yüzde 79 oranında artışla 98 buçuk milyar liralık yani yaklaşık 100 milyar liraya yakın bir ticari eşya ve uyuşturucu madde yakalaması gerçekleştirildi" dedi.Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bakanlığın
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler: "Katil İsrail, zulmüne son vermeli"
Bulgaristan, 20 sene sonra yılbaşı itibarıyla euroya geçti
03Polisi görünce kaldırıma çıkan alkollü sürücü, ekiplerin dikkati sayesinde yakalandı
04Malatya’da Kar Nedeniyle Eğitime 1 Gün Ara Verildi
05Almanya yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi
06Mersin’de gelenek bozulmadı, yeni yılın ilk gününde denize girdiler
07Denetime girenler ceza yerine çikolata yedi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Samsunspor A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük