Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Dubai Ticaret Odası arasında ticari ve iş ilişkilerini geliştirmek üzere “İyi Niyet Protokolü” imzalandı.ATO’da düzenlenen imza töreninde konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Dubai’nin de aralarında bulunduğ...
Ankara Ticaret Odası (ATO) ile Dubai Ticaret Odası arasında ticari ve iş ilişkilerini geliştirmek üzere “İyi Niyet Protokolü” imzalandı.
ATO’da düzenlenen imza töreninde konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, Dubai’nin de aralarında bulunduğu yedi emirliğin oluşturduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Türkiye’nin Körfez bölgesindeki en önemli ticaret ortaklarından biri olduğunu kaydederek, Türkiye ile BAE arasında geçtiğimiz yıl “Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması” imzalandığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BAE’yi ziyaretinde inşaattan sağlığa, savunmadan enerjiye kadar 13 ayrı alanda iş birliği anlaşması imzalandığını kaydeden Baran, iki ülke arasındaki ilişkilerin bu süreçte stratejik ortaklık seviyesine yükseltildiğini söyledi. Baran, “Ankara’mız savunma sanayiinden ilaç ve medikal sanayiine, yenilenebilir enerjiden iş makinalarına kadar üretim kapasitesi ile rekabet gücü yüksek bir şehir” dedi.
Türkiye’nin savunma sanayii üretiminin önemli bölümünün Ankara’da gerçekleştiğini kaydeden Baran, dünyanın en büyük savunma sanayi şirketlerinin yer aldığı Defense News 100 listesine Türkiye’den giren 5 şirketin merkezinin de Ankara olduğunu söyledi. Başkent’in teknoloji geliştirme bölgeleri ve Ar-Ge merkezleriyle bir bilim, teknoloji ve araştırma kenti olduğunu kaydeden Baran, 21 üniversitesi ve 350 bin öğrencisi ile de aynı zamanda bir üniversite şehri olduğunu anlattı. Dubai Ticaret Odası ile imzalanan “İyi Niyet Protokolü” ile ticaret, yatırım ve turizm alanlarında iş birliğini hedeflediklerini kaydeden Baran, “Ankara, savunmadan ilaç ve medikal sanayiine, sağlıktan turizme kadar her alanda büyük tecrübelere sahip bir şehir. Üyelerimizin sektörel tecrübelerini sizlerle paylaşmak, Dubai Ticaret Odası üyelerinin deneyimlerinden de faydalanmak istiyoruz. Hedefimiz tecrübelerimizi paylaşarak, fırsatları yatırım ve ticarete dönüştürmek” dedi.
Dubai Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Loota ile birlikte protokole imza koyan Baran, “Ülkemizin Körfez ülkeleri politikaları doğrultusunda Dubai Ticaret Odası ile ticari ve iş ilişkilerini geliştirerek, köprü kurmak üzere iş birliği niyetimizi kayıt altına aldık. İmzaladığımız bu protokolün Ankara Ticaret Odamız ve Dubai Ticaret Odası için, iş dünyalarımız için, ülkelerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Dubai’ye davet
Dubai Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mohammad Loota, Türkiye’nin Dubai’nin en çok ihracat gerçekleştirdiği üçüncü, en çok ithalat yaptığı ilk ülke olduğunu söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin son 5 yılda yükselişe geçtiğinin altını çizen Loota, Ankara Ticaret Odası ile imzalayacakları iş birliği protokolü için heyecanlı olduklarını belirterek, “İmzaladığımız bu protokolle hem Dubai hem de Türkiye’nin iş insanlarını bir araya getireceğiz” dedi.
Dubai’nin varlık temelli tahvil olarak tanımlanan Sukuk açısından dünya lideri olduğunu ve Dubai Borsası’nı büyütme hedefleri bulunduğunu bildiren Loota, “Türk şirketlerin Türkiye’deki borsadan sonra en çok kote oldukları ikinci borsa olarak Dubai Borsası’nı hedef almalarını dileriz” diye konuştu. Loota, Ankara Ticaret Odası’nı iş birliği çalışmalarını başlatmak üzere Dubai’ye de davet etti.
İmzalanan protokol, ikili ticaret ve iş ilişkilerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, ortak girişimlerle, ortaklıklarla ve iki ülke arasında köprü kurulmasını desteklemek, karşılıklı teknik destek sağlamak, iki ülke arasında ziyaretler düzenlemek ve iş dünyaları arasında karşılıklı konferanslar ve toplantılar düzenlemek, üyelerin faaliyet gösterdiği alanlarda tecrübe ve birikimleri paylaşmaya dair konuları kapsıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi verileri, aylık enflasyonun yüzde 1,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 29,73 olduğunu ortaya koydu. Fiyat hareketlerinin ürün bazındaki dağılımında ise eğitim kalemlerindeki artı
TÜİK'in verilerine göre enflasyon eylül'de aylık bazda yüzde 1,84 oldu, yıllık bazda ise yüzde 29,73 kayıtlara geçti. TÜFE'deki değişim 2026 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1,84 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 24,32 artış, bir
Döviz piyasalarında yeni haftanın ilk işlem gününde doların güçlü görünümü öne çıkıyor. ABD'den gelen zayıf istihdam verilerine rağmen dolar endeksi 102 seviyesinin üzerinde tutunurken, euro Fransa'daki siyasi belirsizliklerin de etkisiyle dolar karşısınd
Eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri bugün açıklanacak. TÜİK'in takvimine göre eylül enflasyonu saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak. Ağustos ayında TÜFE aylık yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon yüzde 31,51 olarak gerçekleşmişti. TÜ
İklim değişikliğinin etkileri tarım alanlarında hissedilirken, aşırı sıcaklar, kuraklık ve seller nedeniyle yaşanan üretim kayıpları gıda fiyatlarını da yukarı çekiyor. Tarladan sofraya uzanan süreçte üretimdeki düşüşün yanı sıra enerji ve taşıma maliyet
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), finansal istikrarı desteklemek amacıyla cep telefonu kredilerindeki vade sınırlarını yeniden düzenlerken, kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 40’ının asgari olarak ödenmesini zorunlu kılan limit eşiğini
Antalya'da hafif ticari araç uçuruma devrildi: 2 ölü, 4 yaralı
Hindistan'da serbest bırakılan Hamam Böceği Partisi liderlerine "barışı ihlal etmeme" şartı
03Kabine'nin önceliği fon mağduriyetleri ve Terörsüz Türkiye süreci
04Fon tasfiye teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak
05Ankara'da uyuşturucu operasyonları: 43 şüpheli tutuklandı
06Gazze'de aralarında bir çocuğun da bulunduğu 5 Filistinli daha şehit edildi
07TBMM'de bu hafta gündem Kızılay, yatırım fonları ve KVKK seçimi
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Eyüpspor