Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Mayıs 2024 - 12:43 Yorum: 0

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz: "Savunma, sanayileşme ve kalkınma açısından stratejik öneme sahip"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, sınır güvenliği ve savunmanın ülkelerin ulusal güvenliğinin sağlanması ve toplumsal refahının korunmasında hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Savunma sanayii...

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz: 'Savunma, sanayileşme ve kalkınma açısından stratejik öneme sahip'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, sınır güvenliği ve savunmanın ülkelerin ulusal güvenliğinin sağlanması ve toplumsal refahının korunmasında hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Savunma sanayii, sanayileşme ve kalkınmanın da stratejik bir parçası durumunda” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nin destekleriyle bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek anayurt ve sınır güvenliği fuarı olan SEDEC 2024’ün açılış programı, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Çağlar Yılmaz, açılış programında ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı temsilen bir konuşma yaptı.

"Savunma, sanayileşme ve kalkınma açısından stratejik öneme sahip"
Yılmaz, sınır güvenliği ve savunmanın bir ülkenin ulusal güvenliğinin sağlanması ve toplumsal refahının korunması açısından hayati öneme sahip olduğunu belirterek, Türkiye gibi jeopolitik olarak önemli konumda bulunan ülkeler açısından savunma sanayiinin önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Hem vatan topraklarımızı hem de bölgesel istikrarı korumak açısından kendi savunma sanayii kapasitemizi geliştirmek ve savunma teknolojilerine yatırım yapmak oldukça önemli. Ülkelerin küresel rekabet gücünü artıran savunma sanayii, sanayileşme ve kalkınmanın da stratejik bir parçası durumunda. Savunma sanayiinin geliştirdiği teknolojik yenilikler zaman içerisinde diğer sektörlere yayılarak, gelişime öncülük ediyor. Ülkemiz savunma sanayiinde 2002 yılını bir milat olarak kabul edebiliriz. O yıllarda savunma sanayimizde yerlilik oranı yüzde 20’ler düzeyindeydi. Bugün geldiğimiz noktada yerlilik oranı yüzde 80’leri aşıyor. Artık savunma sanayimiz kara, deniz, havacılık ve uzay araçları, muharebe ve elektronik sistemler, silah sistemleri, radar ve elektronik harp sistemleri üretebilir ve ihraç edebilir hale geldi” dedi.
Açılışta Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Genel Sekreteri Dr. Oğuz Hamşioğlu, Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Aktaş, SEDEC Organizasyon Komitesi Başkanı Hilal Ünal da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından ATO Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, Ankara Ticaret Odası’nın SEDEC 2024 kapsamında açtığı standı Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekci ile birlikte ziyaret etti. Yılmaz, anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik, sahil güvenlik, şehir güvenliği, uydu, iletişim güvenliği, siber güvenlik alanlarında son teknolojiye sahip ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı diğer stantları da ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber
deneme bonusu