ATSO 142. Yıl Serik Ödül Töreni ve Üye Buluşması, Serik’te gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Serik’in güçlü turizm ve tarım potansiyelini uluslararası bir marka haline getirmek için bir...
ATSO 142. Yıl Serik Ödül Töreni ve Üye Buluşması, Serik’te gerçekleşti. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, “Serik’in güçlü turizm ve tarım potansiyelini uluslararası bir marka haline getirmek için birlikte çalışacağız” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, ATSO 142. Yıl Serik Ödül Töreni ve Üye Buluşması kapsamında Serik’te ATSO üyesi iş insanlarıyla bir araya geldi.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Yusuf Hacısüleyman, merhum Ali Bahar’ı anarak başladığı konuşmasında, “Bu yıl kendisini kaybettik ancak fikirleri, düşünceleri ve heyecanı bizlerle yaşamaya devam edecek. Bundan sonraki dönemi de Ali Bahar’ın anısına ve düşüncesine adadığımızı buradan tekrar ifade etmek istiyorum” dedi.
“Markalaşma stratejisi çok önemli”
Serik’in Antalya’nın tarım ve turizminde öncü ilçelerden biri olduğunu belirten Başkan Yusuf Hacısüleyman, Serik’in turizmdeki güçlü yapısına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Serik, sahip olduğu 82 bin yatak kapasiteli 114 tesisle Serik, 2024’ün ilk 11 ayında 1,9 milyon turist ağırlamıştır. Belek ve Kadriye gibi bölgeler, golf ve kongre turizminde uluslararası bir marka oldu. Serik uluslararası standartlara ulaştırma adına markalaşma stratejisi çok önemli. Bu çerçevede, ilçemizdeki ticari işletmeleri uluslararası standartlara yükseltmek, ürettiğimiz ürünleri daha iyi ambalajlayarak, paketleyerek pazarlama stratejilerimizi geliştirmek için çaba göstermeliyiz. Aynı zamanda, tarımda da çok başarılı bir ilçeyiz. Antalya’nın toplam tarımsal üretiminin yüzde 10-12’sini Serik olarak sağlıyoruz. Tarımsal ürünlerde markalaşma çalışmalarımızı hızlandırarak hem ulusal hem de uluslararası alanda daha fazla söz sahibi olabiliriz. İhracat konusunda, özellikle Avrupa Birliği standartları ve Rusya’ya yönelik ihracatta yaşadığımız bazı zorlukları aşarak bu alanda da daha fazla başarı elde edeceğimize inanıyorum. Serik’teki halimizi daha işlevsel hâle getirerek, küçük sanayi bölgemizi büyütüp yeni sanayi alanları oluşturmalıyız.”
“İlçemizin kalkınması için birlikte çalışacağız”
65 bin üyesiyle ATSO ailesine en iyi hizmet vermek için çalıştıklarını ifade ederek devam eden Başkan Hacısüleyman, sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en büyük dördüncü ticaret ve sanayi odası olarak sizlere daha iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Antalya’da yer alan merkez binamız her zaman hizmetinizde. İlçemizin ve ülkemizin kalkınması için birlikte çalışmaya devam edeceğimizi biliyorum” diye konuştu.
“Yerel yönetimler iş dünyasıyla iş birliğinde olmalı”
Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul ise yerel yönetim olarak iş dünyası ile iş birliği içerisinde hareket ettiklerini kaydederek, “İlçemizde vergi bilinci yüksek iş insanlarımızı ödüllendirirken, sadece ekonomik başarılarını değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluklarını yerine getirme çabalarını da takdir ediyoruz. Ticaretin önündeki engelleri kaldırmak ve ekonomik kalkınmayı desteklemek için önemli adımlar atıyoruz. Bu süreçte iş dünyasının karşılaştığı zorlukları en aza indirmek adına çözüm odaklı bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.
“İş dünyasının sorunlarını çözmek için çalışıyoruz”
Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin de, “Kaymakamlık ve kamu kurumları olarak iş dünyasının karşılaştığı sorunları çözmek, yanınızda olmak ve üretimi desteklemek için çalışıyoruz. Üretim kutsal bir iştir. Sizler, ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlarken aynı zamanda sosyal bağları güçlendiriyor, paylaşım kültürünü yüceltiyorsunuz. Deprem döneminde halkımızın yardımlaşma ruhunu yakından gördük ve bu süreçte sizlerin de büyük desteklerini hissettik. Son olarak, kısa bir süre önce kaybettiğimiz ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
Tören, ATSO 142. Yıl Serik Ödül Töreni ve Üye Buluşması’nda, Serik İlçesi Ticari Kazanç 2022- 2023 yılları Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi ile 2022 ve 2023 Serik İlçesi Vergi Rekortmenleri kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri takdimiyle devam etti.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ekonomi ve Finansta Milli Vizyon Zirvesi’nde konuşan Şimşek, sermaye piyasalarında sistemik bir risk bulunmadığını vurgulayarak, piyasa bozucu faaliyetlerde bulunanların hukuk önünde tüm mal varlıklarıyla hesap vereceğini söyledi. Toplamda 2 bin 900’e yak
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde DİBS yüzde 1,18, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,40 oranında yatırımcısına reel getiri sağladı. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları yüzde 0,44, Euro yüzde 1,1
Küresel piyasalarda yatırımcıların odağı Fed'in para politikası kararlarına çevrilirken, altın fiyatlarında da faiz beklentilerinin etkisi hissediliyor. Fed'in eylül toplantısına ilişkin tutanaklar, yıl sonundan önce yeni bir faiz artışının gündeme gelebi
7 Ekim 08.33 itibarıyla doların alış fiyatı 49,1910 lira, satış fiyatı 49,2025 lira oldu. Doların günlük değişimi yüzde 0,06 olarak kaydedildi. Euro ise güne yüzde 0,23 düşüşle başladı. Euro 55,2437 liradan alınırken 55,3070 liradan satılıyor. İngiliz ste
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 28. Dönem 5. Yasama Yılı'nın ilk haftasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunun konuğu olacak. Komisyon, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında bugün toplanacak. Karahan'ın toplant
Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorinin litre fiyatında yapılan 4,95 liralık indirim, gece yarısından itibaren pompaya yansıdı. İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 90,09 liraya, Ankara'da 91
Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) Eylül ayı ihracatı 3 milyar 584 milyon 207 bin dolar olarak gerçekleşirken, yılın 9 aylık dönemindeki ihracat toplamı da 27 milyar 893 milyon 559 bin dolara ulaştı. Eylül ayında 95 milyon 432 bin dolar i
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı eylül ayı enflasyonunun yüzde 1,84 olarak gerçekleşmesiyle 2026'nın ikinci yarısındaki üç aylık enflasyon da belli oldu. Temmuz, ağustos ve eylül aylarındaki fiyat artışlarının bileşik hesabına göre üç aylık
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Hem savaşıyoruz hem müzakere ediyoruz
Bakan Çiftçi'den 53 il için meteorolojik uyarı açıklaması
03İstanbul'a yapılacak 40'tan fazla uçuş başka havaalanlarına yönlendirildi
04İstanbul dahil 5 ilde eğitime ara verildi
05Antalya'da mahsur kalan 22 kişi güvenli alanlara tahliye edildi
06Bursa Deniz Otobüsleri'nin 12 seferi iptal edildi
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Kocaeli̇spor
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Erzurumspor Fk
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor