Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, St. Gallen maçı öncesi yaptığı açıklamada yarın akşam çok kritik bir müsabakaya çıkacaklarını belirterek, taraftarlar desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-...
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, St. Gallen maçı öncesi yaptığı açıklamada yarın akşam çok kritik bir müsabakaya çıkacaklarını belirterek, taraftarlar desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off rövanş maçında İsviçre temsilcisi St. Gallen ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avcı ile savunma oyuncu Stefan Savic, maçın oynanacağı stadyumda basın toplantısı düzenledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk maçtaki oyunun karşılığını alamadıklarını belirterek, "Geçen hafta ilk müsabakamızı oynamıştık. Oyun olarak deplasmanda değerlendirdiğimizde iyi bir oyun ve pozisyon zenginliği ile geçirmiştik. Bunun karşılığını alamamıştık. Deplasmanda beraberlikle döndüğümüz bir maç oldu. Tur atlamadık, yarın akşam bunu değerlendirmek istiyoruz. Bu maçın analizlerini yaparak savunmada ve hücumda tekrarlarımızı yaptık. Yarın akşamki maçın Avrupa’da olmamızın yanı sıra oyuncularımıza öz güven getirecek bir maçtan daha fazlasını olduğunu düşünüyorum. Taraftarımız takıma destek olduğu sürece bu başarıları yaşadık. Taraftarımızın desteği çok önemli olacak" dedi.
"Bu takım çok iyi olacak"
Takımın çok iyi olacağını belirten Avcı, "Geniş kadro içerisinde yaş ortalamasını aşağıya çeken, aynı zamanda da, hem başkanı hem yönetim kurulu ve teknik heyeti gün içinde yarışırken geleceği de yatırım yapan bir vizyon koyuyorlar. Onun için bu takım çok iyi bir takım olacak. Yakın zamanda görecekler. Yarışırken, aynı zamanda üretim de yapmanız gerekiyor. Bunu da gerçekleştirmiş bir kulüp ve teknik heyet var. Umarım bunu daha hızlı bir şekilde gerçekleştiririz" diye konuştu.
"Orsic iyi gidiyor"
Yarınki oyunu dahi iyi bir hale getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Avcı, "Orsic’in ilk maçta sergilediği performans iyiydi. Bir sene sonra ilk kez maçını oynadı. Bir çok sakatlıktan çıktı. O kadar çok departmandan çıkarak geldik sahaya. Hiç teslim olmadan çalışmalarını yaptı. Çalışıyorsan fırsat geliyordur. İnşallah sakatlanmadan bunun süresini arttırarak devam ederiz. Oyuncuların maç içerisinde ve devre arasında devamlı bir detay geliyor bize, ona göre planlama yapıyoruz. 60 dakikası iyi gitti. İnşallah bunun süresini uzatırız" ifadelerini kullandı.
"Rakibe göre oyun planlarımız olacak"
Rakibe göre oyun planlarının olacağını belirten Avcı, "4-4-2, bunu aslında kendimiz değil, rakip belirler. Senin oynayacağın maçın akan süresi belirler. Bazen 4-4-2 rakibe göre başlayabilirsin, benim kafamda da bu var. Rakibin seni nasıl karşıladığı ve sayısal çözümlerle alakalı bir durum. Bir çok detay var. 4-4-2 planladığımız ve zaman zaman oynadığımız oyunlar oynayacağız diye düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Stevan Savic: "Bizim için yarın akşamki maç final gibi olacak"
Trabzonspor’un savunma oyuncusu Savic ise, "Yarın akşamki maç bizim için bir final gibi bir maç olacak. Hem takımımız hem de taraftarımız Trabzonspor’un Avrupa’da olmasını son derece hak ediyorlar. Trabzonsporlu oyuncular olarak bizlerde takımımızın Avrupa’da olabilmesi adına yarın akşam her şeyimizi ortaya koyacağız. Ben Trabzonspor’a gelmeden önce taraftarlarımızın neleri başardığını, neler yaptığını görmüştüm. Burayı seçme nedenlerinden bir tanesi de Trabzonspor taraftarının stadyumu rakipler adına oluşturduğu cehennem atmosferiydi. Benim de burayı seçme sebeplerimden biri buydu. Taraftarımızla birlikte elimizden gelen en iyi mücadeleyi vereceğiz. Bizi desteklemelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
"Burada mutluyum ve gayet iyi çalışıyorum"
Savic, defansın sadece savunma oyuncularının yapacağı bir şey olmadığının da altını çizerek, "Geçtiğimiz sezon Trabzonspor savunma anlamında sıkıntılar yaşayabilir ama defans sadece savunma oyuncularının yapacağı bir şey değil. Takım olarak yapmanız gerekiyor. Bu sezon özelinde biz de buna çok çalışıyoruz. Gayet iyide sonuçlar almaya başladığımızı görebiliyoruz. Burada mutluyum ve gayet iyi çalışıyorum. Trabzonspor’u hak ettiği yerlere taşımak için tüm takım arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. En üste en iyi yerlerde olabilmek istiyoruz. Adaptasyon süresi gayet iyi gidiyor" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Afyonkarahisar’da Okul Sporları ‘Küçükler Kız-Erkek Basketbol Grup Müsabakaları’ 8 ilden 14 takımın katılımıyla başladı.Müsabakanın açılış seremonisi Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda başladı. Organizasyona Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Burdur, E
Eskişehir’de motor sporları için antrenman sahası bulamadıkları için çevre illerdeki parkurlara gitmek zorunda kalan sporcular, yetkililerden sadece doğal bir etap ve çalışma alanı talep ediyor.Eskişehir’de motor sporlarına gönül veren profesyonel yarışçı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü sporcuları, geçen hafta mücadele ettikleri ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farklı branşlarda dereceler elde etti.Mavi-beyazlı kulübün sporcuları tekvando, judo, güreş, voleybol, karate ve okçuluk bra
Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu, geleceğin taekwondocularına ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen taekwondo an
28-29 Mart 2026 tarihlerinde Ankara Eryaman TOHM Atletizm Pisti’nde düzenlenen Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda Kayserili sporcular önemli başarılara imza attı.Artun Talay U14 Atmalar Türkiye Kupası’nda 2013 doğumlu kızlar kategorisinde mücadele
Bingöl’ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten’in ilk servisi atmasıyla başladı.Kiğı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen masa tenisi turnuvası başladı. Turnuvaya katılan Kaymakam Hüseyin Çamkerten, i
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası’nın (Türkiye Open 2026) yedinci gününde Türk sporcular, 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplam 5 madalya elde etti.Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Türki
Bursaspor, Mardin 1969 Spor maçı öncesi hazırlıklarına başladı.Bursaspor, Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 31. haftasında sahasında oynayacağı Mardin 1969 Spor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenma
Pütürge’de Silah Operasyonu: 1 Tutuklama
Yağış Kazayı Getirdi: Yolcu Minibüsü Şarampole Devrildi
03Malatya’da Rekor Uyuşturucu Operasyonu: 166 Bin Sentetik Hap Ele Geçirildi
04Vali Yavuz: “Uyuşturucuya Karşı Gece Gündüz Mücadele Ediyoruz”
05Büyükşehir Belediyesi’nden Spora Emek Verenlere Vefa Gecesi
06Sadıkoğlu’ndan Hak Ediş Çağrısı: “Ödemeler Bayram Öncesi Yapılsın”
07Selçuklu Taziye Evinde Sona Gelindi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük