Edirne’den Avrupa’ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzunluktaki ihracat yüklü tır kuyruğunda bekleyen sürücüler, Ramazan Bayramı’nı ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta buruk şekilde karşılıyor.Yükledikleri ihracat...
Edirne’den Avrupa’ya açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda kilometrelerce uzunluktaki ihracat yüklü tır kuyruğunda bekleyen sürücüler, Ramazan Bayramı’nı ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta buruk şekilde karşılıyor.
Yükledikleri ihracat yüklerini Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek üzere yola çıkan tır sürücüleri, bayramı ailelerinden uzakta hüzünlü şekilde geçiriyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden yükledikleri ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda sıranın kendisine gelmesini bekleyen tır sürücüleri, aile özlemini arkadaşlarına kenetlenerek gidermeye çalışıyor.
Bayramı yollarda karşılayan tır sürücüleri, aileleri ve sevdiklerinin bayramını telefondan görüntülü arama yaparak kutladı.
"Görüntülü konuşarak bayramlaştık"
24 kilometrede sıraya girdiklerini söyleyen Yaşar Çetinkaya, "7-8 kilometre ilerleyebildik. Ailelerimizle telefonla görüntülü bir şekilde bayramlaştık. Bazı yerlerde telefonlar çekmiyor. Sevdiklerimizden uzaktayız. İnsan çocuklarını torunlarını görmek istemez mi? Bayramımız buruk geçiyor. Burada arkadaşlarımız olmasa yalnız geçireceğiz. Çocuklarım bırak gel baba diyor ama imkânlar yetmiyor" dedi.
"Eski bayramlar yok"
Aileleriyle telefonla görüştüklerini belirten Mesut Eriş, "Eski bayramlar yok. Aile özlemi çekiyoruz. Her baba çocuğunun yanında olmak ister. Bayramı ailecek geçirmek ister. Çok zor oluyor. Hiçbir ihtiyacını karşılayamıyorsun. Bayramda tır şoförlüğü hüzünlü geçiyor" şeklinde konuştu.
"Ailemizi özlüyoruz"
Bayramda sınır kapılarında bayramı hüzünlü geçirdiklerini söyleyen Mehmet Kalafat, "Arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz, sitem ediyoruz, neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Ben İzmir’de oturuyorum. Herkesi özlüyoruz. Ailemizi özlüyoruz. Özlemle yanıp tutuşuyoruz. Yaptığımız iş belli, zor. Her geldiğimizde sıra var. Sevdiklerimizle telefonla konuşuyoruz. Buradaki arkadaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Güzel geçirmeye çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Bouches-du-Rhone Valiliğinden yapılan açıklamada, Lançon-Provence kasabasında bir evin bodrumunda 86 ve 26 yaşlarındaki iki kadının cenazelerinin bulunduğu bildirildi. Istres kentinde ise şiddetli yağışların neden olduğu sel sularına kapılan 75 yaşındaki
Millî Savunma Bakanlığının haftalık basın bilgilendirme toplantısı, "Uluslararası En İyi Askerî Uçangöz Takım Yarışması"nın düzenlendiği Ankara’da gerçekleştirildi. Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, TSK'nın faaliyetleri
Türkiye Haber-İş Sendikası, Türk Telekom’da yaşanan işten çıkarmalar ve çalışanlara yönelik olduğu iddia edilen baskılar nedeniyle Başkanlar Kurulu’nu olağanüstü topladı. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, yüzlerce işçinin baskı, mobbing ve tehdit
Kasım, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mladenov’un ve kurulunun elinde Gazzeli çocukların ve öğrencilerin kanları var” diyerek, Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinlilerin çektiği sıkıntıların devam etmesinden Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisinin soru
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya bölgesinde beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yayımladı. Son değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağana
Resmi Bahtar Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Afgan güvenlik güçleri kuzeydeki Baglan vilayetinde önemli miktarda ateşli silah ve mühimmat ele geçirdi. Haberde, istihbarat ve bir ihbar üzerine harekete geçen personelin, Bano, Dih Salah ve Puli Hisar il
Africa CDC Genel Direktörü Dr. Jean Kaseya, toplantının salgına karşı ortak müdahaleyi güçlendirmeyi amaçladığını belirterek “Ebola artık Afrika’nın üç bölgesini etkiliyor. Mevcut durum, en üst düzeyde acil eylem ve siyasi liderlik gerektiriyor.” açıklama
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Geleceğe Miras Projesi kapsamında sürdürülen kazılarda iki önemli arkeolojik keşfin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi. Troya’da ilk müzik aleti keşfedildi Arkaik Dönem’
Trafik denetimini fark edip kaçan sürücüye 200 bin lira ceza
TCMB'nin faiz kararı bugün açıklanacak
03ABD, Suudi Arabistan'daki büyükelçilik personelini tahliye edecek
04Malatya’da Kadın Cinayeti: Uzaklaştırma Kararı Bulunan Eşi Tarafından Öldürüldü
05BES Malatya Şubesinden 2027 Yılı Bütçesine Eleştiri
06Suriye’nin Dera iline bağlı Cemle köyüne giren işgal rejiminin açtığı ateş sonucu engelli bir sivil hayatını kaybetti.
07Malatya’da Eşini Öldüren Koca, Yakalanınca İntihar Etti
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Erzurumspor Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Göztepe A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor