Aydın Barosu’nun eski Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen 36 yıllık Avukat Cihan Şahin, Ekim ayında yapılacak baro başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu. Şahin, yaptığı açıklamada Aydın Barosu’nu h...
Aydın Barosu’nun eski Yönetim Kurulu Üyeliği ve Baro Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen 36 yıllık Avukat Cihan Şahin, Ekim ayında yapılacak baro başkanlık seçimlerinde aday olduğunu duyurdu. Şahin, yaptığı açıklamada Aydın Barosu’nu haksızlıklara karşı en ön saflarda mücadele eden, etkili ve temsili kuvvetli bir baro haline getirmeyi hedeflediğini belirtti.
Aydın Barosu başkanlık seçimlerinin ilk toplantısı 5-6 Ekim tarihlerinde yapılacak, yeterli çoğunluk sağlanamazsa ikinci tur seçimler 12-13 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Avukat Cihan Şahin Aydın Barosu başkanlık seçimleri için aday olduğunu açıkladı. Avukat Şahin, Aydın Barosu’nu haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelenin ön saflarında yer alan, etkili ve temsili kuvvetli bir baro haline getirme amacını taşıdığını belirtti.
Avukat Cihan Şahin baroda gücün değil, sözün gücünün hakim olacağı bir anlayışın egemen olacağını ifade ederek, "Farklı fikirler zenginlik kabul edilecek ve bunların aktif değerlendirilmesiyle, bütünün hayrına olan fikirler uygulanacaktır. Gökkuşağındaki renkler gibi farklı fikirlerin de son ana fikir öncesindeki hali yağmurdan önceki şimşekler gibidir. Sonuç, gökkuşağı güzelliği olacaktır ve bunu sağlayacak olan orkestranın şefi baro başkanı olacaktır" dedi.
Kendini bilmenin erdem olduğunu vurgulayan Şahin çatışma yönetimi, müzakere ve orkestra şefliği konularındaki yeteneklerini sivil toplum örgütlerinde gösterdiğini belirterek, "Farklı sesleri iletişim arızası olmadan musikiye dönüştürebiliyorum ve bu yeteneklerimi baromuzda da uygulayacağım" şeklinde konuştu.
Şahin baro başkanlığı seçilmesi durumunda ilk dönemde yapabileceklerini tamamlamayı, tamamlayamadıklarını ise ikinci dönemde bitirmeyi hedeflediğini ifade etti. Ayrıca, "Bir kez seçilince devamlı seçilmek gibi bir düşüncem yok. Genç meslektaşlarımıza görevimi onurlu bir şekilde teslim etmek isterim" dedi.
Aydın Barosu’nda daha önce Yönetim Kurulu Üyesi ve Baro Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatan Şahin, avukatların sorunlarını yakından bildiğini ve bu sorunlara çözüm bulmak için çalışacağını belirtti. E-duruşma odalarının tüm adliye binalarında sağlanması ve baro binasının yapımında aktif rol alarak genç avukatlara destek olmayı planladığını açıkladı.
Avukat Şahin, "Baromuzu eski geleneklerine geri getirmek için çaba sarf edeceğim. Temsili kuvvetli, etkin ve lobiciliği en hızlı kullanan bir baro oluşturmak için çalışacağım" ifadelerini kullandı.
Şahin, meslekte geçirdiği uzun süre zarfında edindiği bilgi ve tecrübeleri meslektaşlarıyla paylaşma arzusunu ifade ederek genç avukatların bakış açısına yaklaşmanın kendisini bu görev için aday olmaya yönelttiğini söyledi. Atatürk’ün gençliğe duyduğu güvenle genç meslektaşlarıyla birlikte çalışmayı hedeflediğini vurgulayarak, "Baromuzu temsil etme fırsatı tanınırsa, her daim baromuza bağlı tüm meslektaşlarımız için bütünleştirici, kucaklayıcı ve destekleyici olacağımdan ve nihayetinde baroyu Cumhuriyetin değerlerine sahip bir şekilde teslim edeceğimden şüpheniz olmasın" şeklinde konuştu.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nde, Ankara Sincan Belediyesi ev sahipliğinde öğrencilere çevre eğitimi, sürdürülebilir yaşam ve geri dönüşüm konularında eğitim verildi.Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 30 Mart Uluslararası Sıfı
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, kış ve sonbahar aylarında etkili olan yoğun yağışların ardından bahar aylarına girilmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşanabileceğini söyleyerek, özellikle Kırım-Ko
Mersin’in en önemli yaylaları arasında yer alan Fındıkpınarı’ndaki yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelandaki hasarın boyutu havadan görüntülenirken, 25’i ağır hasarlı yaklaşık 100 hanenin zarar gördüğü bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bil
Çarpıp Kaçtılar, Polis Kısa Sürede Yakaladı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük