Üretimin desteklenmesi için üretici odaklı projeler geliştirmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerini üretimde tutma gayesiyle...
Üretimin desteklenmesi için üretici odaklı projeler geliştirmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi, küçük aile işletmelerini üretimde tutma gayesiyle yem desteklemesinde bulunmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde, il genelinde 5 baş ve altında büyükbaş hayvanı olan küçük aile işletmelerine yem desteklemesinde bulunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın genelinde üreticilere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Üreticileri merkeze alan projeler üretmeye devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi bu kez de Buharkent üreticisine destek oluyor. Desteklemeler, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan, Aydınlı üreticileri ekonomik ve kaliteli yemle buluşturan Ege Yem'in süt ve besi yemleriyle yapılıyor. Üreticiler verilen destekten dolayı memnuniyetlerini ifade ederken Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti.
Desteklemeyle ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Barış Altıntaş "Bu destek, girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğu tarıma verdiğimiz desteğin bir kısmı. 5 baş ve altında büyükbaşı olan üreticilerimize süt ve besi yemi desteğinde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın her alanda olduğu gibi desteğe ihtiyacı var. Bu destekleri vermeye devam edeceğiz. Sadece hayvan üreticisi değil bütün alanlarda destekleme yapılması gerekiyor. Hayvancılıkla uğraşan da toprakla uğraşan da çok zor durumda. Memur da, işçi de çok zor durumda. Bütün herkese Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak dokunuyoruz" ifadelerini kullandı.
Pahalılıktan dolayı üretimde çok zorlandıklarını söyleyen üretici Emine Başal, "Bu pahalılıkta memnun kaldık. Hayvancılık yapmakta her şey pahalı olduğu için zorlanıyoruz. Yem fiyatları yüksek, bu da bizi zorluyor. Bir hayvanım ayda bir çuvaldan fazla yem tüketiyor. Bu aldığımız yem bizi 2 ay idare eder. Bu da bizi rahatlatacak. 2-3 ay yem almayı düşünmeyeceğiz. Hayat pahalılığından, her şeyin pahalı olmasından dolayı hayvancılık zor. Gitgide bize zorluyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu desteğinden çok memnun kaldık. Özlem Başkan'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.
Günümüz şartlarında geçinmenin zor olduğunu söyleyen Mehmet Çiftçi "Hayvancılık yapıyorum, diğerlerini sattım, şu anda üç hayvanım kaldı. Geçinemiyoruz, bizim yan gelirimiz olmasa geçinemeyiz. Kimisi emekli aylığıyla geçinilir diyor, biz emekli aylığıyla da geçinemiyoruz. Yan gelirimiz var ki öyle geçinebiliyoruz. Zeytinimiz, incirimiz olduğu için kurtarıyoruz. Yoksa olmayacak" ifadelerini kullandı.
Bir ineği ve yeni doğan bir buzağısı olduğunu söyleyen Raziye Emere, "Geçen yıl gebe olarak aldığımız inek doğum yaptı. Bu yıl sütünü yeni almaya başladık. Yem fiyatları pahalı. Biz destek almadığımız için zorlanıyoruz. Eğer gideri karşılamayacak olursa zararda olacağız. Sadece yem de değil; bunun yanında samanı, yoncası var. Hayvancılık zor. Sabahleyin 6.30'da kalkıyorum. Çocuklarımı okula gönderip 9.30'a kadar hayvanlarımla ilgileniyorum. Akşam yine sağım ve bakım için ilgileniyoruz. Özlem Çerçioğlu hanımefendiye desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz, desteklerin devamını bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Bir başka üretici Mehmet Üstünova ise "Üçü inek ikisi buzağı beş hayvanım var. Son dönemde zorlamaya başladı, zorlanıyoruz. Küçük üretici bence bitmek üzere. Küçük üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Fiyatlar aldı başını gitti. Yem, buğday, saman Her şey çıktı. Hakkından gelemiyoruz. Bu yem desteklemesi bizi bir ay rahatlatacak. Bu ekonomik durumda küçük üreticiye destek lazım. Aydın Büyükşehir Belediyesi de bu desteği verdi. Destekleri için Özlem Başkan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
İran'ın Hürmüz Boğazı yakınlarındaki Keşm Adası'nda duyulan patlama seslerinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan açıklama geldi. İran basını, adanın Suza bölgesine iki füzenin isabet ettiğini duyururken Trump, Amerikan güçlerinin İran'daki bir hava sa
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Liderler, Türkiye-ABD ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel gelişmeleri ele aldı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada
Polonya basınında yer alan haberlere göre, Krakov'un merkezindeki Ana Meydan'a aracıyla giren saldırgan araçtan çevredekilere ateş açtı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, bir ambulans helikopter de bölgeye iniş yaptı. Malopolsk
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Eyyübiye ilçesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı
Paraguay'da senato, ülkede milyonlarca müşterinin hesaplarına erişememesine yol açan dijital kredi kuruluşu Ueno'nun çöküşünün ardından yaşanan siyasi krizde, Cumhurbaşkanı Santiago Pena'yı görevden aldı. İktidardaki Colorado Partisi'nin üst düzey isimler
ABD Başkanı Donald Trump, CBS News kanalına verdiği röportajda 3 Kasım'daki seçim sonuçlarını değerlendirdi. Röportajın "60 Minutes" programında yayımlanan bölümünde Trump'a kabinesindeki isimlerden herhangi birini görevden almayı planlayıp planlamadığı s
Yerel basındaki haberlere göre, ulusal eğitim sendikaları yaptıkları açıklamada hükümetle yürütülen müzakerelerden istenen sonucun çıkmaması üzerine 10 Kasım'da ülke genelinde genel grev çağrısı yaptı. Sendikalar, üniversite ve lise öğrencilerinin yanı sı
İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hürmüz Boğazı'nda bir petrol tankerinin deniz mayınına çarparak seyrüsefer dışı kaldığı bildirildi. Açıklamaya göre olay, 07 Kasım tarihinde boğazın doğu girişinde m
Nazım Hikmet’in Dizeleri Malatya’da Yankılandı: Yurdaer Okur’a Ayakta Alkış
Ağrı'da emniyet ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamada 34 kişi yakalandı
03Moldova Dışişleri Bakanı Popşoi: Romanya ile birleşme süreci fiilen başladı
04İran, Rusya ile 110 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz hattı kurmayı planlıyor
05Malatya’nın Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü: Yeni Haftada Dondurucu Soğuk Uyarısı
06Kış erken geldi, kar ve fırtına kapıda... Meteoroloji'den kritik uyarı!
07Malatya’da Doğanın Lezzeti Sofralarda: Meşe Mantarına Yoğun İlgi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor