Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 04 Temmuz 2023 - 12:31 Yorum: 0

Bilgehaneler LGS tercihleri için öğrencilere ücretsiz danışmalık hizmeti veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonrası tercih yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.Merkezde 14, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 23’e ulaşan sayısıyla Bi...

Bilgehaneler LGS tercihleri için öğrencilere ücretsiz danışmalık hizmeti veriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonrası tercih yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor.
Merkezde 14, ilçelerde 9 olmak üzere toplam 23’e ulaşan sayısıyla Bilgehaneler, öğrencilere her alanda destek olmaya devam ediyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Birimleri aracılığıyla sağlanan tercih danışmanlığıyla öğrencilere ilgi, değer ve yeteneklerine yönelik liseye geçiş sürecinde rehberlik eden Bilgehaneler, tercihlerin son tarihi olan 19 Temmuz’a kadar danışmanlığını sürdürecek. LGS sınavı tercihleri çerçevesinde ilk tercih sonuçları 24 Temmuz’da “meb.gov.tr" sitesinde açıklanacak. Sonuçların sonrasında, 1. nakil dönemi 24 Temmuz - 28 Temmuz tarihleri arasında; 2. nakil dönemi ise 31 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Üç tercih sürecinde de yerleşemeyen öğrenciler için ilçe nakil ve yerleştirme komisyonuna yönlendirme yapılacak, böylelikle yerleşememiş öğrenciler sistem tarafından boş kontenjanı olan okullara yerleştirilecek. Bu istikamette 18 Bilgehanenin PDR Birimi, tercihlerin son gününe kadar tercih danışmanlığı için aktif olacak. Hizmet almak isteyen veliler Bilgehane danışmalarından veya bilgehane.konya.bel.tr adresinden aldığı randevu ile tercih işlemleri konusunda bilgi alabilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber