Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:04 Şırnak’ta iki aile arasında silahlı kavga: 1 ölü07:57 75 ilde uyuşturucu madde operasyonu: 2 bin 311 şüpheli yakalandı07:53 Sulama kanalında kaybolan ikinci kişiden de acı haber geldi06:58 Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne "Anne Dostu Hastane" Belgesi04:03 Beyaz Saray: "Trump, Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler nedeniyle G7 Zirvesi’n...03:17 FIFA Kulüpler Dünya Kupası: Boca Juniors: 2 - Benfica: 202:12 Trump: "Herkes Tahran’ı acilen tahliye etmeli"01:34 İran Devrim Muhafızları Sözcüsü, İsrail’i gece boyunca kesintisiz vuracakla...01:20 Trump’tan İran’a G7’den açık uyarı: "Anlaşma yapılmazsa sonuçlarına katlanı...01:16 İran, Tel Aviv ve Hayfa’ya İHA ve füze saldırısı başlattığını duyurdu01:07 Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden şahıs gözal...00:56 ASO 1. OSB Anaokulu tarafından "Ailem" temalı konser00:11 Uşak’ta iki araç çarpıştı: 1 ölü 1 yaralı23:57 İran’ın BM Daimi Temsilcisi: "İsrail’in saldırıları savaş suçudur, meşru mü...23:57 FIFA Kulüpler Dünya Kupası: Chelsea: 2 - Los Angeles FC: 023:52 Osmaniye’de belediye binasına taşlı saldırı23:39 İletişim Başkanı Altun’dan, İsrail’in İran Radyo ve Televizyon Kurumuna sal...23:37 Bartın ve Muğla’da 29 adrese fuhuş baskını23:30 İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, "İsrail’e yöneli...23:28 İran saldırısında hasar alan Hayfa’daki petrol rafinerisi kapatıldı
Kültür 16 Mayıs 2024 - 20:03 GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2024 - 20:03 Yorum: 0

Mandaların göle girmesi Afrika belgesellerini hatırlattı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yaylada gezinen mandalar, göle girerek serinledi.

Mandaların göle girmesi Afrika belgesellerini hatırlattı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yaylada gezinen mandalar, göle girerek serinledi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Akbük, Avşar ve Çifter köylerinde mandacılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, aşırı sıcakların hakim olduğu ilçede hayvanlardan süt verimi alabilmek için otlat alanlara gitmeye başladı. Otlatmak için çıkardıkları mandalar, sıcaktan bir süre sonra bunalınca serinlemek için Akbük yaylasındaki göle giriyor. Öğle saatlerinde suya giren mandalar, yaklaşık 2 saat su içerisinde kaldıktan sonra tekrar otlamak için yaylaya çıkıyor. Afrika'yı andıran sahneler, zaman zaman renkli görüntüler oluşturuyor.

Akbük yaylasında bulunan yayla evinde ikamet eden emekli öğretmen Mehmet Soysal, sıcakların artmasının mandaları olumsuz etkilediğini söyledi. Hayvanları serinletebilmek için çoban arkadaşların günde bir defa yayla evinin önünde bulunan göle getirdiklerini ifade eden Soysal Hoca, "Çevredeki köylerde yaklaşık 70-80 civarında manda var. Çobanların Mandaları serinletmek için bu gölden başka çareleri yok. Burada hava sıcaklığı 32 dereceye kadar yükseldi. Mandalar öğleden sonra suya giriyor, aşağı yukarı 2 saat suda kalıyor. Daha sonra hayvanları otlatıp köye götürüyorlar. Bu gördüğünüz manzara insanın aklına bir an belgesellerde izlediğimiz Afrika'yı anımsatsa da burası Tosya'nın Akbük köyü" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber