Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 01 Şubat 2023 - 13:13 Yorum: 0

Azerbaycan’da İran’ın casus ağına yönelik operasyonda 39 kişiye gözaltı

Azerbaycan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede İran'ın casus ağına yönelik operasyon gerçekleştirildiği, 39 kişinin gözaltına...

Azerbaycan’da İran’ın casus ağına yönelik operasyonda 39 kişiye gözaltı

Azerbaycan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkede İran'ın casus ağına yönelik operasyon gerçekleştirildiği, 39 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Azerbaycan'da İran'ın casus ağına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Azerbaycan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, özel operasyonlar sonucunda ülkede "din" adı altında sabotaj ve bölücü eylemler gerçekleştiren 39 kişinin tespit edilerek gözaltına alındığı bildirildi. Söz konusu kişiler tarafından sosyal ağlarda İran lehinde propagandalar yapıldığı, Azerbaycan'da dini inanç, özgürlüğünün suiistimal edildiği vurgulanırken, İran istihbaratının görevlerinin bahsedilen kişiler tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi. Gözaltına alınan kişilerin halk arasında mezhep ayrımı ve çatışma çıkarmak amacıyla İran'a ait sıfatlar ve Farsça yazılar bulunan siyah bayraklar kullandığı belirtildi. Söz konusu kişilerin ayrıca, dini törenleri ve sosyal ağları kullanarak toplum arasında kafa karışıklığa yol açmaya çalıştığı ve topladıkları bilgileri de görevli oldukları İran istihbaratına aktardıkları kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber